Roládky s rohlíkovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do…
Kuřecí maso, nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme v rozehřátém tuku.Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Po…
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i…
Kdo by neznal cuketovou nádivku? V létě, v období bujného růstu zeleniny je tato zapečená dobrota ze strouhaných cuket, vajec, salámu a sýra velmi oblíbeným obědem nebo…
Hledáte obměnu vařených brambor? Vyzkoušejte tyto katalánské brambory. Jsou vařeny ve slupce a poté smíchány s cibulí, česnekem a osvěženy petrželkou a citronovou šťávou…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.Na pánvi rozpálíme olej s máslem…
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický…
Zavzpomínejte si na dříve velmi oblíbenou polévku, na kterou se ale v dnešní době trochu zapomíná. Rozhodně si na ni pochutnáte a budete ji doma vařit pravidelně. Je…
Výbornou jemnou pomazánku z Lučiny, jogurtu a vajec ochutíme pikantními ředkvičkami a čerstvými bylinkami. Namazaná na čerstvém pečivu poslouží jako chutná a rychlá…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Uzené maso omyjeme a uvaříme v lehce osolené vodě s kořením (uzené maso bývá slanější, tak se solí opatrně).Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a odstraníme i koření. Na…
Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…
Pokud hledáte netradiční jídlo a máte ještě nadbytek cuket z letošní sklizně, zkuste ji zapéct podle našeho receptu. Suroviny můžete různě obměňovat a pokaždé tak můžete…
Zelí nakrájíme jak jsme zvyklí na běžné dušení a necháme je jen 2-3 minuty projít varem. Pak je scedíme a necháme vychladnout.Vložíme je do misky a přidáme nastrouhaný…
V kastrolku rozehřejeme máslo (nepřepálit), vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky, kukuřici, zlehka osolíme, chviličku mírně restujeme (máslo nám nesmí…
Vývar přivedeme k varu, mezitím připravíme jíšku z másla, cibule a hladké mouky, až bude jíška zezlátlá, odstavíme ji z plotny po chvilce do ní přimícháme vejce, čímž se…
Hlívu nakrájíme na nudličky a osmažíme ji dohněda na másle. Zasypeme moukou, prosmažíme a zalijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme doměkka (resp. na skus). Přidáme…
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme na drobno.V hrnci na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, maso a zprudka…
Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme.Pak přidáme petrželku,…
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Do osolené vody dáme vařit králičí hlavu (nejlépe do papiňáku), přidáme mrkev, celer a asi půl hodinky necháme vařit (začne se vařit, když hrnec začne mírně syčet). Když…
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Domácí kečup: Zkuste jej udělat s medem, chilli omáčkou nebo z pečených rajčat
Což takhle dát si špenát? Je ale lepší použít čerstvý, nebo stačí mražený?
Slané müsli tyčinky jsou skvělé na cesty. Jsou výživné a na dlouhou dobu zasytí, jejich příprava je přitom úplně jednoduchá