Světlý kváskový slunečnicový chléb s pohankou
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Ke kvasnicím melasu či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Ke kvasnicím melasu či…
Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky. Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť…
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Kostičky cibule orestujeme v hrnci na dvou lžících oleje, přisypeme rozinky, zalijeme vývarem a povaříme…
Celá vejce ušleháme s cukrem. Přidáme olej a podmáslí. Vyšleháme do pěny. Zlehka přisypeme tenkým pramínkem obě mouky, smíchané se sodou, Caro-sypkou kávou a kakaem.Na…
smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je…
Do jedné misky dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, krupicový cukr a jablka. V druhé misce rozmícháme vejce, podmáslí, olej (rozpuštěné máslo), třtinový cukr a vanilku.…
Mouku smícháme se sodou a práškem do pečiva. Přidáme kakao a mletý mák.Vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mléko a podmáslí.Sypké suroviny smícháme s ušlehanou…
Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Vymiešame s múkou, cmarom a olejom a necháme vykysnúť.Tuková plnka: vyšľaháme všetky ingrediencie.Plnka z pečienok:…
Z mouky, podmáslí, soli a sody vypracujeme hladké těsto. Je to rychlé a jednoduché. Necháme krátce odpočinout a mezitím připravíme suroviny na oblohu.Těsto vypracujeme…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Korpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…
Do mísy dáme podmáslí, obě vejce, cukr a promícháme, až se nám vše krásně spojí.Mouku, sodu a sůl smíchejte, máslo rozpusťte a obojí postupně, za stálého promíchávání…
Velikonoční beránek z podmáslí je krásně vláčný a je plný nasekaných ořechů. Recept je snadný a zcela bez vážení surovin, takže se do něj bez obav můžou pustit i ti,…
Oslavte svátky jara podmáslovým mazancem s brusinkami, který přináší na Váš stůl kombinaci jemného těsta, bohatého podmáslového aroma a osvěžujících brusinek.
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak se liší ristretto od espressa a proč piccolo v Itálii neexistuje? Seznamte se s nejznámějšími druhy kávových nápojů
Jak poznat zralý a nezkažený ananas? Kondici prozradí listy i vůně. Skladování doma pak pomůže trik s ananasovou šťávou
Jak na dokonalé a šťavnaté hovězí na houbách? Chuť vylepší slanina, česnek i sklenka bílého vína