Kuře na Podravce
Recept ještě nebyl hodnocenAsi před deseti lety jsem přijel k dceři na návštěvu a hned slyším: "Dědo grilujeme, dáš si s námi ?". "Grilujete kuřata, to si dám, ale co na nich máte nasypaného? " …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Asi před deseti lety jsem přijel k dceři na návštěvu a hned slyším: "Dědo grilujeme, dáš si s námi ?". "Grilujete kuřata, to si dám, ale co na nich máte nasypaného? " …
Připravíme si náplň. Pórek a cibuli nakrájíme na půlkolečka (cibuli je možné i na čtvrtkolečka) a dáme do hrnce. Přidáme Podravku, papriku, pepř, popř. sůl. Zamícháme a…
Dobře opláchnutou cuketu (zelená x žlutá) nakrájíme na větší kousky, neloupeme. Vložíme do kastrolku s vařící vodou, kteroun osolíme a přidáme podravku, krevety, rýžové…
Na másle rozpustíme droždí,sundáme z plotýnky,přidáme vajíčko a mícháme až se udělají žmolky.Potom přidáme vřelou vodu,cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky,povaříme…
Na olej dáme nakrájenou cibulku(bílou část), trochu osmažíme, přidáme ovesné vločky, pokrájenou zeleninu-květák rozebereme na malé růžičky, pórek na kolečka, rajče na…
Luskom odrežeme konce, pokrájame a dáme variť s kockami zemiakov, varíme cca 10 min. v osolenej vode. Z 2 PL oleja trochu múky si pripravíme zásmažku, po odstavení…
Do hrnce dáme rozehřát olivový olej. Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli. Necháme zesklovatět.Mezitím na drobno nakrájíme česnek. Přidáme k cibuli a krátce, (cca 1…
Ředkvičky a celer nakrájíme na plátky.Na pánvi rozehřejeme máslo,vložíme ředkvičky a celer,smažíme 10 minut.Přidáme šunku,prohříváme 5 minut, nakonec zalijeme vejci a…
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké,…
Nejprve očistíme, řádně propláchneme kotrč, nakrájíme na nudličky nebo malé kousky, opět pečlivě propláchneme (v záhybech se totiž může vyskytovat různá "havěť")…
Kuřecí spodní díly zbavíme "biskupů" a dáme vařit do cca. 1,5 litru vody. Po cca. 80 minutách je z vývaru vytáhneme a po vychladnutí obereme (je lepší je obrat ne příliš…
Chleba nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou asi do půlky hrnce, přidáme pepř, sůl a dáme vařit.Než nám začne budoucí polévka vařit, přidáme do ní…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Jablečný závin z kynutého těsta bez kynutí: Je mnohem rychlejší, vláčnější a při pečení nepopraská
Co si dát v Salcbursku pod sjezdovkou? Klasikou jsou noky, na odvážné čeká zelná polévka se zvláštními knedlíčky
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami