Pohankové rizoto se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť. V našich končinách bývala tradiční surovinou a dnes se k ní znovu vracíme. Je totiž nejen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 644 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 2,10 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 0,90 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť. V našich končinách bývala tradiční surovinou a dnes se k ní znovu vracíme. Je totiž nejen…
Pokud máte chuť na zdravou a odlehčenou večeři, pak si můžete připravit pohanku s restovanou zeleninou. Tento pokrm je navíc vhodný i pro vegetariány, ale zajisté osloví…
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a…
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a dáme na půl hodiny pod deku. Do zchladlé pohanky přimícháme všechny suroviny kromě strouhanky. Tu přidáváme na konec tak, aby…
Pohanka se řadí mezi přirozeně bezlepkovou potravinu. Je výživná, plná vitamínů a pro tělo prospěšných látek. Stačí ji nechat odstát v horké vodě a mezitím k ní udělat…
Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou…
Vodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a pár minut restujeme.Propláchneme pohanku a přidáme jí k zelenině…
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…
Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na tenké plátky.Na pánev nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem osmažíme. Poté přidáme maso…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vodou a povaříme. Přidáme pohanku, petrželovou nať, zeleninový bujon, osolíme a vaříme do změknutí pohanky. Můžeme dochutit…
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s oříškovou chutí. Dá se použít do slané i sladké kuchyně. V tomto případě pohanku uvaříme a smícháme se žampiony,…
Pohanka má úžasné nutriční hodnoty. Připravte ji tak, aby většina benefitů zůstala zachována a přitom byl výsledný pokrm chutný a lahodný i pro oko. Věřte tomu, že podle…
Pohanku propláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Necháme jen zavařit a odstavíme. Přidáme česnek, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut do peřin.Mezitím nakrájíme…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Příprava pohanky: Pohanku řádně propláchnout na cedníku a nechat okapat. Na tuku zpěnit část cibule, orestovat, vsypat pohanku, ještě trochu orestovat, zalít horkou…
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme. Poté odstavíme z plotny,…
Pohanku namočíme na 2-3 hodinky do studené vody - nevaříme. Díky namočení změkne, ale neztratí cenné látky. Přebytečnou vodu slijte. Poté ji osolíme nebo do ní…
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na palačinky.…
Pohanku zalijeme vroucí vodou cca půl cm nad povrch, uzavřeme a vložíme do tepla ( nejlépe zabalit do deky nabo peřiny ). Necháme 30 minut nabobtnat. Mezitím orestujeme…
Namočíme hrst sušených hub. Čerstvé houby nakrájíme na kousky. Na kousku másla osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.Přidáme oloupané brambory na kostičky,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 13:41