Bábovka s přesnídávkou
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky utřeme s cukrem až zbělají, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do perníku a rum a zamícháme. Do této hmoty postupně a opatrně zamícháme tuhé bílky. Formu na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 231 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,13 g |
– nenasycené | 0,17 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,50 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Žloutky utřeme s cukrem až zbělají, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do perníku a rum a zamícháme. Do této hmoty postupně a opatrně zamícháme tuhé bílky. Formu na…
Rychlý, jednoduchý a chutný recept na křupavou, ale šťavnatou svačinku, jehož přípravu zvládnou i malí kuchaři. Je potřeba jen pár ingrediencí, několik minut na přípravu…
Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme přesnídávku, trochu vody, šťávu z pomeranče, cukr nebo med dle chuti.Vše smícháme a dáme vychladit.
Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort či koláč o velikosti cca 23 cm vymažte tukem a vysypte moukou (nebo jí vyložte pečícím papírem). V míse dobře utřete…
Z uvedených surovin vymícháme těsto na knedlíčky, nemělo by být příliš řídké (když tak ještě přidáme krupici) a necháme asi hodinu v chladu odpočívat. Krupice nasákne…
Přesnídávku ohřejeme v hrnci. Pudinky a cukr rozmícháme ve vodě a přilijeme do horké přesnídávky. Na mírném ohni stále mícháme do houstnutí. Skleněnou mísu vyložíme…
Zapojte vaflovač a nechte ho rozehřát. Ořechy nahrubo nasekejte a opečte v pánvi nebo v troubě. Do mísy prosejte mouku, skořici a prášek do pečiva. Přidejte vločky a…
Nejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu.…
Všechny suroviny smícháme. Vznikne nám hustší těsto (hmota). To rozprostřeme na pečící papír,který máme ve vyšší zapékací formě. Pečeme zhruba 30minut na 180stupňů.…
Předehřejte si troubu na 200°C. Všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na 2 plechy.Pečte 20 min na 200°C, ale už po 10 min. promíchejte. Poté snižte…
Do mixéru nakrájíme banány. Zozmixujeme. Přidáme přesnídávku a piškoty. Smícháme nebo znovu mixujeme.
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně k vaječné směsi vmícháme obě mouky, smíchané se sodou a kakaem. Zlehka vše…
Kotletky hodně naklepeme a nařízneme proti kroucení, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Zatím je odložíme a udržujeme v teple (např. zakryjeme alobalem, nebo…
Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo,…
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, med a vymícháme hladký krém. Do něj pomalu zaděláváme mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec lehce vmícháme…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Jak si v letadle objednat nejméně rizikové jídlo, které navíc dostanete mezi prvními? Jistí to asijská a bezmasá kuchyně, říká expertka
Retro okénko: 5 skvělých zákusků socialistických cukráren. Na tehdejší rakvičky, věnečky či kremrole by se dnes stály fronty
Žabka zvyšuje nároky na kvalitu nebaleného pečiva, následuje slovenský trend