Lasagne s mletým masem a bešamelem
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Špagety jsou oblíbené po celém světě. Připravit k nim poctivou boloňskou omáčku zabere hodně času, proto šikovné hospodyňky vytvořily tuto rychlejší alternativu.…
Že jste o tomto zelí nikdy neslyšeli i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s…
Tento pokrm vzdáleně připomíná španělskou paellu. Ale je z běžných surovin, naladěný na vnitrozemskou chuť a hlad případného strávníka. Rychlé a velmi lákavé jídlo na…
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle, zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte si…
Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.Přidáme…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…
Recept s nádechem japonské kuchyně, to jsou hovězí nudličky na způsob Hayashi raisu. Kombinace silné chuti hovězího vývaru, masa a čerstvé zeleniny vás zajisté okouzlí.…
Velmi rychlý, jednoduchý a moc chutný recept, který zvládne opravdu každý. Kuřecí maso restujeme s cibulkou a poté připravíme lahodnou omáčku z protlaku, smetany a…
Kostky vepřové plece v lehounce pikantní šťávě podáváme s dušenou rýží. Pokud využijeme verzi bez zahuštění moukou, pokrm naše žaludky příliš nezatíží. Příprava jídla je…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo a necháme zezlátnout cibuli nasekanou nahrubo. Přidáme…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Kdo by neznal italskou klasiku v podobě kulaté křupavé, ale vláčné placky s bohatým zdobení z toho, co máte rádi? Pizza u nás našla své jisté místo na stolech, ať už…
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme…
Už jste slyšeli o máslové marinádě? Pokud ne, doporučujeme ji vyzkoušet co nejdříve. Upečte v ní kuřecí kousky nebo rovnou celé kuře a máte výborný rodinný oběd na stole…
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme…
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro…
Zatímco u víkendového oběda si rádi pochutnáte a máte většinou čas připravit složitější recept, v týdnu člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší.…
Variací na guláš je zhruba tolik, kolik je kuchařek. Každá má ten svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit. Občas je ale třeba zkoušet nové věci, proto doporučujeme…
Vše na marinádu smícháme v misce. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou. Na rozehřátem oleji opékáme a po chvíli přidáme pórek. Opékáme do změknutí masa.
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Fenomén českého chřestu aneb Proč si tuhle zeleninu zamilovat a jak ji upravit
Čeká vás svatba? Tohle je klasické menu se svíčkovou. Zkuste ji připravit podle šéfkuchaře Jana Punčocháře!
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci