Jablkový perník
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku s práškem do…
Smícháme všechny sypké suroviny. V druhé misce všechny tekuté.Všechno společně spojíme a metličkou vyšleháme do hladké hmoty.Lijeme na plech (30x40) s vyšším okrajem.…
Z vody, mouky, prášku do pečiva a žloutků uděláme těsto na palačinky. Smažíme je na malém množství oleje. Uvaříme si kakaový, popřípadě karamelový pudink a malým…
Suroviny na těsto důkladně promícháme a pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Suroviny na krém vyšleháme a potřeme vychladlý…
Hluboký plech o rozměrech cca 40x30 cm vyložíme papírem na pečení. Nebo jinak musíme plech vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170-175 °C.V…
Sladké Dobošové řezy, skládající se z piškotových plátů, které jsou promazané čokoládovým krémem a polité polevou, mají svůj původ v Maďarsku. Jejich chuť je opravdu…
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko, vejce a všechny zbývající suroviny. Vše společně důkladně promícháme.Připravíme plech s vyšším okrajem (30x40) a pečícím…
Z mléka pudinkových prášků a cukru uvařte pudink. Ještě do teplého pudinku ručně metličkou zamíchejte sníh, který vyšleháte z připravených bílků. Ve vodě rozmíchejte…
Nejprve si lehce metličkami vyšleháme celá vejce, poté přidáme krupicový cukr a vyšleháme do pěny. Vsypeme 4 celé kakaové pudinky, PDP a prošleháme. Nakonec vlijeme olej…
Uvaříme pudink z 0,4l mléka, cukru a pudinku. Necháme vychladit v misce přikryté folií, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s lžící kakaa a po částech…
Všechny suroviny na křehké těsto odměříme do mísy a hnětačem zpracujeme. Koláčovou formu (nebo jakoukoliv jinou, vhodnou k pečení) vymažeme máslem,, vysypeme hrubou…
Mouku prosejeme s pudinkem, práškem do pečiva i perníku. V mléce rozšleháme vejce, nalijeme do mouky, přidáme ckr, přilijeme olej a vypracujeme hladké perníkové těsto.…
Mouku společně s pudinkovým práškem prosejeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, prášek do perníku, kakao a pern. koření. Poté vmícháme mléko, vejce, cukr a olej. Vše…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a uděláme kvásek. Po vzejití přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, jestli se nám zdá těsto moc tuhé,…
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme. Máslo rozpustíme a vylijeme ho do formy ( vhodná je např. rozevírací dortová nebo lze použít třeba zapékací formu, kterou vyložíme…
Vodu s cukrem povařit.V mléce rozmíchat pudink a kakao.Přidat k rozvaru a dobře povařit do mírného zhoustnutí.Tuto polevu k dalšímu použití uložit v chladničce.
Vše smícháme metličkou dohromady a vaříme jako pudink - já to dělám v pískáči - do zhoustnutí. Není to husté jako pudink, jen takové polotekuté. Na dno pohárů dávám…
Tyto chutné řezy tvoří dva pláty křehkého těsta plněné šťavnatou jablečnou náplní, kterou ochutíme kakaovým pudinkem. Hodí se například jako dezert k nedělní kávě. Před…
Připravíme si všechny suroviny,protože se vše najednou míchá,buď v ruce nebo v robotovi.Skleničky nebo hrníčky si připravíme 2,protože odměřujeme tekuté a sypací…
Z ingrediencí na palačinky vymíchejte těsto a na oleji z něj usmažte palačinky. Pudink:připravte podle návodu na sáčku Palačinky potřeme pudinkem podle chuti.
bílky vyšleháme s cukrem do tuha a pak přidáme vždy jeden žloutek a jednu lžící oleje vyšleháme do husté pěny. lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem dáme…
Všechny suroviny na korpus smícháme dohromady a dáme na vymazaný a vysypaný pekáč (je lepší hlubší) a dáme péct na 200°C na 15-20 minut. Krém : máslo si vyšleháme s…
Plech vyložíme papírem na pečení. Kakao rozmícháme se studeným mlékem a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s vodou a špetkou soli a poté zašleháme prosátý…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Jak připravit pečivo do velikonoční nádivky? Dokonalý výsledek zaručí osmahnutí a správné dochucení
Retro okénko: Tyčinka Studentka stála kdysi 2,50 Kčs. Dobrota plná rozinek byla první zdravou, dnešními slovy „fitness“ tyčinkou
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie