Karamelový větrník na plech
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejme skvělý karamelový větrník na plech,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Milujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejme skvělý karamelový větrník na plech,…
Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus,…
Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně vypadají. Kakaový korpus, karamelový pudinkový krém a navrch zakysaná smetana - to jsou výborné caffé řezy. Chcete se…
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme v hrnci nebo kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké nelepivé těsto,…
Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypoklé strany lžíce namáčkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Odpalované těsto: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do…
KORPUS: Vyšleháme vejce s cukry, přidáme olej. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme do směsi a přilijeme mléko. Část těsta odendáme do jiné mísy. Do jednoho…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Korpus: Suché suroviny řádně promícháme, přidáme tekuté a vajíčka, promíchme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 25 - 35 minut na 160°C. Než se…
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink. Po vychladnutí jej vyšleháme se zakysanou smetanou.Mouku promícháme s práškem, mákem, citronovou kůrou a cukrem…
V míse ušlehejte žloutky s cukrem do husté pěny. Pak postupně zašlehejte podmáslí, olej a mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a varečkou opatrne vmiešala. Plech som vystlala papierom na…
Vejce oddělíme. Do mísy dáme tvaroh, žloutky, olej, cukry a vyšleháme. Přidáme mouku s kypř. práškem a pudingem, přilijeme mléko, nakonec přidáme z bílků sníh. 3/4 těsta…
Vše dám do mísy a rukama zpracuji těsto, které rozdělím na dvě poloviny. Obě poloviny vyválím na šířku plechu. Na plech dám pečící papír. Položím jeden plát rozváleného…
Ananas rozmixujeme i s vodou a smícháme s cukrem, moukou, práškem do pečiva, vejcem, jedlou sodou. Vše dobře promícháme a nalijeme na pečící papír do vysokého plechu.…
Štafetky jsou tak trochu retro moučník, má ale stále dost obdivovatelů, kteří si na něm pochutnávají. Můžete si zvolit, jestli budou mít konečnou podobu válečků,…
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
Nejdříve uvaříme pudink podle návodu. Do teplého pudinku zamícháme jogurt a máslo. Necháme zchladnout, přidáme rozpuštěnou želatinu a vyšleháme do krému. Vejce…
Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a medem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky jeden po druhém vmícháme do másla. Mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva smícháme v…
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
10 nejlepších masopustních moučníků: Usmažte si koblihy, upečte vdolky a připravte boží milosti!
Polévka z hlívy ústřičné s medvědím česnekem a brambory voní houbami, zasytí i velké jedlíky a je hotová za chvíli
Levná a rychlá polévka soljanka: Využití zbytků vykouzlí skvělý sytý pokrm plný chutí a mnoha výrazných ingrediencí