Salát z bílé ředkve
Recept ještě nebyl hodnocenŘedkev a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Přidáme citronovou šťávu, olej, pepř, sůl a cukr podle chuti.Promícháme, necháme chvíli odležet v lednici a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 80 kJ / 19 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 3,20 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ředkev a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Přidáme citronovou šťávu, olej, pepř, sůl a cukr podle chuti.Promícháme, necháme chvíli odležet v lednici a…
Pokud pořádáte narozeninovou nebo silvestrovskou oslavu, tak na vašem stole nesmí chybět jednohubky. Vyzkoušejte tyto nové a neokoukané kombinace, kterým zajisté…
Ředkev oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemné nudličky.Smetanu našleháme s hořčicí - množství podle chuti. Petrželku nasekáme na jemno a promícháme s ředkví…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Ředkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zalijeme tak do 3/4 vodou, osolíme a vaříme cca 5-7 minut.Mezitím na másle orestujeme nakrájenou šalotku uděláme jíšku. Zalijeme…
Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme…
Zeleninu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Mierne posolíme, pridáme rascu a korenie, pokvapkáme octom - citrónom a olejom, pridáme trochu cukru.Premiešame a…
Veškerou zeleninu nakrájíme či nastrouháme na jemné nudličky.Z uvedených ingrediencí vymícháme zálivku a smícháme se zeleninou.
Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou. Chcete-li někoho…
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a ostatní nastrouháme nebo vše dáme do kuchyňského robotu nastrouhat (ne úplně na kaši!). Pak zvážíme, kolik je zeleniny a adekvátně k…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájené maso i se šťávou.Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k masu. Propláchneme rýži, také přidáme k masu…
Všechnu zeleninu očistíme a na robotu nakrouháme. Ve velké míse ji promícháme se solí (můžeme přidat i kmín) a napěchujeme do zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem.…
Pstruží maso je delikátní, jemné a lehce stravitelné. Úpravu chce rychlou, abyste si mohli vychutnat jeho skvělou chuť. Zde s překvapivě jednoduchým cuketovým salátem.…
Filety z aljašské tresky připravíte za pár minut. Ochuťte je rafinovaně směsí z olivového oleje a šťávy z více druhů citrusů, navíc přidejte lehounkou zeleninovou oblohu…
Okurku, je-li nutné, oloupeme a odstraníme semínka. Mrkev a ředkev očistíme.Zeleninu nakrájíme na nudličky. Poměr surovin by měl být asi 1/3 z každé.Pažitku nasekáme a…
Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Černou ředkev oloupeme a nastrouháme společně s červenými ředkvičkami. Vše zakápneme olivovým olejem. Podle chuti osolíme.
Dnes jsme si k večeři udělali římské placičky z cizrnové mouky a k tomu pomazánku z bílé ředkve: Římské placičky koupíte i hotové, ale není problém je udělat. Do…
Do oleje přidáme sůl a kmín . Kůži kapra nažízneme a potřeme jednotlivé porce olejem s přísadami. Necháme hodinku odležet v lednici. Na zapékací talíř položíma…
Nejprve v menším hrnci v osolené vodě uvaříme kuřecí prsa. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý a pomalu vaříme, až jsou prsa měkká. Uvařená prsa vyjmeme,…
Maso nakrájíme na tenké menší plátky.Do misky dáme vejce, škrob, koření a prošleháme. Maso vložíme do směsi, promícháme a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme.…
Cibulová omáčka se žampióny: V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme sekanou cibuli, na kolečka či plátky pokrájenou mrkev, ředkev a žampióny. Za stálého míchání podusíme…
Maso očistíme, odblaníme, pokapeme olejem a vetřeme ho důkladně rukama do masa. Necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 170°C. Rozpálíme…
Srdce uvaříme doměkka v dostatečném množství vody se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a stroužkem česneku. Vařila jsem bez tlakového hrnce 2,5 hodiny…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Proteinová dieta podle božské Marilyn: Syrová vejce ke snídani a steak k večeři
„Na svatého Vavřince čtyři řepy do hrnce,“ říká jedna ze srpnových pranostik. Znáte ty další?
Kam vyrazit pro čerstvý český chřest: Na farmě pořídíte kilo už od 85 Kč a druhý květnový víkend navíc láká na chřestové slavnosti