Kynutý ovocný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vás honí mlsná a máte zahrádku plnou ovoce, tak si připravte lahodný kynutý koláč, na který můžete dát ovoce, které vás zrovna napadne. Skvěle chutná nejen s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud vás honí mlsná a máte zahrádku plnou ovoce, tak si připravte lahodný kynutý koláč, na který můžete dát ovoce, které vás zrovna napadne. Skvěle chutná nejen s…
Vše smíchám a vyšlehám v hustší těsto, dám do vymazané a vysypané koláčové formy (29 cm). Dám péct do trouby na 180°C, tak cca 30-35 minut. Je výborný teplý i studený.
Toastové chleby velmi tence namázneme máslem (nebo dáme do prostřed tenoučký plátek), posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na půlku toastových chlebů poklademe…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme vykynout (1/2 až 3/4 hod). Z těsta vyválíme placku asi 1-2 mm. Vykrajujeme kolečka, která plníme malou lžičkou…
Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího…
Vše jen v míse důkladně promíchat.Je to náplň na 1 frgál a jestli chcete více kusů, musíte znásobit suroviny.
Další z receptů na oblíbený závin. Chutná s jakoukoliv nádivkou, ale klasika s jablky svou pikantností nikdy nezklame. Bohužel již zmizela z obchodů kyselá jablka, proto…
Nadýchaná a vláčná bábovka, plná mandlí a rozinek, dokáže zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Její chuť je opravdu skvělá a nejlépe si ji vychutnáte u dobré kávy.…
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny a nakonec sníh z bílků. Pečeme v mírněji vyhřáté troubě (asi na 160 stupňů) cca 45 minut. …
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem. Vmícháme rozinky a lžičku libovolné marmelády. Zamícháme. (marmeláda není nutná).Nakrájíme tenčí plátky veky, které rukou…
Kdo by neznal tenhle tradiční dezert, který se těší velké oblibě. Hodí se jen tak ke kávě i pro slavnostní příležitost. Vyzkoušejte tento recept, kde vás sice možná…
V míse smícháme mouky, sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5 minut vykynout kvásek, pak přidáme…
Listové těsto rozválíme na plát i síle cca 3 mm a radýlkem z něj vykrájíme čtverečky. Na každý dáme lžičku ochuceného tvarohu, ale raději balený, z vaničky je moc řídký,…
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160°C.Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.Tuk se žloutky,…
Plánujete letos upéct štolu? Tradiční drážďanskou s marcipánem letos vynechte a zkuste tvarohovou variaci. Těsto není kynuté, ale najdete v něm kypřicí prášek. Výhodou…
Nejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučenýma rukama pak těsto rovnoměrně "rozplácáme" na vymazaný a vysypaný hlubší…
Do prosáte mouky uděláme ďolík a do něj nasypeme kypřící prášek, pak přidáme ostatní ingredience a promícháme metličkou. Do směsi můžete dát rozinky, já dávám kousky…
Velmi jednoduché, ale výborné těsto na štrúdl. Zvládnou ho i zečátečníci. S tímto těstem na štrúdl se moc dobře pracuje. Do náplně štrúdlu kromě jablek můžete přidat…
Ušleháme vejce s cukrem včetně vanilkového, přidáme olej, pak mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a nakonec oříšky, čokoládu a rozinky.Nalijeme do vymazané a vysypané…
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on,…
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.Žloutky, cukr, extrakt, tvarohy a máslo vyšleháme do hladké hmoty.Zašleháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva.…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost
Máslo, sádlo nebo olej: Víte, který tuk je nejvhodnější na smažení řízků a který se hodí na palačinky?
Shakshuka neboli ojja: Tuniská verze leča vás dostane svou chutí i vůní orientu