Domácí vepřová šunka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chcete mít opravdu poctivou šunku s vysokým obsahem masa, tak musíte sáhnout hluboko do kapsy a nebo si ji připravit doma. Doporučujeme druhou variantu, a proto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,00 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud chcete mít opravdu poctivou šunku s vysokým obsahem masa, tak musíte sáhnout hluboko do kapsy a nebo si ji připravit doma. Doporučujeme druhou variantu, a proto…
Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším…
Líčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení. Pomalé dušení na mírnou teplotu jim neuvěřitelně prospívá - maso je šťavnaté a jen se rozsýpá v ústech.…
Z bůčku seřízneme kosti i s masem, jednotlivá žebra položíme na dno kolem pekáče. Kdo nemá rád kůži, seřízne ji a položí řeznou plochou na dno pekáčku. Komu kůže nevadí,…
Klobásy, že by vám je i řezník Krkovička záviděl. Z vepřového masa a koření si doma snadno můžete připravit tuto voňavou uzeninu. Maso stačí přichystat, naplnit do…
Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi…
Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm.Do…
Výroba domácí šunky není nic složitého, obzvlášť pokud máme šunkovar. Připravíme ji z jemného králičího masa a ochutíme medem a naloženým zeleným pepřem, který šunce…
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace…
Maso umyjeme a dobře osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce promícháme se solí.Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se…
Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů.Opepřený a osolený…
Lunchmeat lidově "lančmít“ je klasika do kempu i na rychlou všední večeři. Domácí verze z kvalitních surovin chutná lépe než produkty, které lze koupit hotové v obchodě.…
Kýtu nakrájíme na kostky 1/2-1 cm a 2/3 sádla na ½ cm kostičky.Bůček, odřezky z kýty a 1/3 syrového sádla pomeleme na masovém strojku přes 8 mm šajbu. Přidáme všechno…
Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do…
Vepřovou kýtu převážeme nití, aby si udržela požadovaný tvar (váleček). Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. Vepřovou kýtu potřeme…
Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a…
Za pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější…
Maso pokrájíme na kostky 5 x 6 cm, prosolíme, dobře promícháme a necháme uležet v chladu 24 hod.Natlačíme do formy nebo do sáčku na tlačenku (vytlačit bublinky!)…
Cukr, vejce a máslo třeme 1/4 hodiny, pak přidáme mouku se solí a zázvorem, vykrajujeme tvary a na plechu necháme do druhého dne pak upečeme.
Česnek prolisujeme, přidáme sůl a dobře promícháme. Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa…
Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí…
Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, osolíme rychlosolí PRAGANDA a potřeme směsí mletého hovězího masa ve stejně vysoké vrstvě. Je vhodné si namáčet ruce do vody – maso se…
Ve vlažné vodě rozmícháme a necháme rozpustit obě soli a cukr. Maso opláchneme a v čisté utěrce osušíme. Kuřecí maso umeleme na masovém mlýnku. Krůtí maso nakrájíme na…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Nejjednodušší kokosky: Stačí na ně jen tři ingredience, přitom jsou neuvěřitelně vláčné a božsky chutnají
Jak na zapáchající odpad v kuchyňském dřezu? Pomůže ocet, sůl, soda i obyčejná vroucí voda
Velikonoce 2022 přehledně: Kdy bude volno, kdy zavřené obchody a kdy se koleduje?