Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou
Recept ještě nebyl hodnocenKuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 155 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Ryzce očistíme a nadrobno nakrájíme. V kastrole rozehřejeme máslo přidáme ryzce a dusíme do měkka. Poprášíme moukou, osmahneme, pak podléváme studeným vývarem a dobře…
Syrovinky očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme houby, osolíme, okmínujeme a opékáme. Před koncem pečení přidáme na plátky nakrájený česnek…
Dám na trošku sádla rozeškvařit slaninu na kterou pak dám cibuli, stejně jako na běžný guláš, když je cibule téměř růžová přidám nakrájené na větší kusy syrovinky a…
Když jsou dobré podmínky, rostou ryzce ve velkých množstvích. Potom se mohou nakládat podle prastarého způsobu následujícím způsobem:Hlavičky mladých syrových ryzců se…
Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme. Pak opečeme maso…
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Udělejte z jednoho těsta pět druhů cukroví. Napečeno bude vcukuletu!
Hospodský guláš podle ČSN: Šťavnaté maso, dušené na sádle s cibulí chutná i dnes a nejen pamětníkům
Deset zajímavostí o jídle: Med se nikdy nezkazí, kečupem se kdysi léčil průjem a cukrovou vatu paradoxně vynalezl zubař