Gothaj džužu - čína chudých
Recept ještě nebyl hodnocenSalám zprudka opečeme - mícháme. Na druhé pánvi na sádle podusíme zelí s pórkem (musí křupat). Zalejeme vývarem. Do toho pak ten salám. Dochutíme sójovkou, glutasolem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salám zprudka opečeme - mícháme. Na druhé pánvi na sádle podusíme zelí s pórkem (musí křupat). Zalejeme vývarem. Do toho pak ten salám. Dochutíme sójovkou, glutasolem…
Maso opláchneme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče. Na každé stehno dáme min 2 lžíce hořčice. Cibuli nakrájíme na měsíčky, špek a salám na kostičky a vše…
Z mléka a mouky uvaříme za stálého míchání kaši, kterou necháme dobře vychladnout.Všechny suroviny nakrájíme na malé kostky, vmícháme kaši, majolku, dochutíme hořčicí,…
Krajíce chleba rozděl na dvě půlky a do každého vykroj kolečko podle tvarůžku, vlož tvarůžek a z obou stran přiklop kolečkem herkulese a ještě kolečkem salámu. Obal…
Na pánvičku naliji 3 lžíce olivového oleje a nechám rozpálit. Zatím si dám vařit špagety. Na rozpálený olej dám dozlatova osmahnout na jemno nakrájenou cibulku a na…
Rychlé a chutné jídlo, které připravíte za pár okamžiků. Je velmi snadné na přípravu a poslouží samotné např. se zeleninovým salátem jako rychlá večeře. Obměnou koření…
Bůček si nakrájíme na proužky, zasypeme ho solamylem a promícháme, aby se nalepil na maso, cibuli na měsíčky, papriku + rajče na menší čtverečky, mrkev na kolečka a…
Ledvinky si vyčistíme, omyjeme a nakrájíme jak jsme zvyklí. Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli s česnekem a kmínem, necháme prosmažit, dáme připravené ledvinky…
Vychladlý celer, mrkev a brambory pokrájejte na malé kostičky, okurky nadrobno, salám na tenké nudličky.V misce smíchejte majonézu, worcester, cukr, pepř, část octa,…
Papriky zbavíme semínek, gothaj nakrájíme na kostičky nebo proužky, nebo můžeme i nastrouhat. Já používám krájený a na nakrájím ho na slabé nudličky. Ale opravdu…
Uvaříme si vajíčka na tvrdo, cibuli na drobno, sýry a salám nastrouháme na větší slzičky a rajčata na menší kusy, uvařená vajíčka taky na kousky. Všechno osolíme,…
Suroviny nakrájíme na kostičky.Přidáme tatarku, dochutíme, promícháme.Necháme v chladu odležet.
Suroviny nastrouháme, rohlík pokrájíme a smícháme Dáme na vymazaný plech, potřeme kečupem. Navrch rajčata, papriku, cibuli ( podle sebe ) Péct 30 min. pak posypat…
Gothaj nakrájíme na kostičky, rozehřejeme na pánvi olej a zprudka opečeme salám za stálého míchání.Do druhé pánve dáme nakrájené zelí s pórkem, promícháme a zalijeme…
Kedlubnu nakrájíme na kostičky cca 2x2 cm, salám na 1x1cm, cibuli nadrobno. Na troše oleje osmažíme cibuli spolu se salámem dozlatova, přidáme kedlubnu, koření, mírně…
Na tuto pizzu můžeme použít buď těsto listové mražené z obchodu nebo si těsto připravíme sami. Postup na těsto kynuté bude pod fotkami. Na pizzu z listového těsta…
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii,…
Fazolky namočené přes noc dáme vařit, ne úplně do měkka. V hrnci s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev na malé kousky, zasypeme bazalkou, přidáme…
Cibuli,salám, okurky, sýr umeleme a smícháme s majonézou. Ochutíme chilli a mažeme na veku. Ozdobíme
Uvaříme kapustu v osolené vodě (ne úplně doměkka, aby se kapustový listy netrhaly a šli dobře rolovat). Vývar nevylejeme, je z něho dobrá polévka. Otrháme si…
Rohlíky namočíme do mléka, přidáme mleté maso, sůl pepř, koření do mletého masa a 2 vajíčka. To vše smícháme, (když je těsto moc řídké přidáme trochu strouhanky).Pak…
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezitím nakrájíme oloupaný salám a pak na kolečka i natvrdo uvařená a zchlazená vejce. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme…
Brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Smažák pro vegany i fajnšmekry: Připravuje se snadno z vatovce, neboli pýchavky, a chutná skoro jako sýr!
Pinsa není pizza: Slaná římská placka je méně kalorická, ale úžasně vláčná, nadýchaná a křupavá, dochucuje se až po upečení
Galantnost nesmí zemřít, říká odborník na etiketu Ladislav Špaček. Připomíná také, kdo si v restauraci sedá první a kdo platí