Španělský ptáček
Recept ještě nebyl hodnocenŠpanělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 904 kJ / 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Brokolice je výborná zelenina, která se dá použít v různých úpravách. Tyto placičky se sýrem si oblíbí zejména děti, které by jinak brokolici nesnědly. S přípravou vám…
Máte chuť na pizzu, ale nechcete čekat až těsto vykyne? Pak tu máme recept přesně pro vás - domácí pizza bez droždí. Těsto je méně náročné na přípravu, dobře se válí a…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Osvědčený recept na rychlou pizzu ze sušeného droždí. Těsto je tenké a skvěle se s ním pracuje. Ozdobíme tím, co kdo má rád. Jednoduchý oběd nebo výborná večeře.
V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako…
Co byste řekli na nadýchané tyčinky plné kvalitních uzenin, čerstvého sýru a lehkého pizza koření? Zní to skvěle? Ano, ať se chystáte na oslavu nebo čekáte návštěvu,…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Občas nám zůstane trochu hotové bramborové kaše od oběda. Jak ji nejlépe spotřebovat? Přidáme k ní pár dalších surovin, promísíme, a ze vzniklého těsta usmažíme menší…
Jednoduchý recept, který zachrání každý večírek, ale posluží i hladovcům ke svačině nebo k večeři. Hermelínová pomazánka patří ke stálicím české studené kuchyně. Stačí…
Rychlá a velmi chutná večeře, na kterou zužitkujeme suroviny z lednice. Rohlíky potřeme česnekovým máslem a obložíme dle naší chuti. Vše zapečeme a je hotovo. Pečivo je…
Čočka se tradičně připravuje na Nový rok, aby se v domácnosti udržely peníze. Na čočku proto nesmíte zapomenout ani letos. Pokud nechcete experimentovat, vsaďte na…
Vraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme. Formu na bábovku vyložíme papírem na pečení a vrstvíme postupně nejdřív masem, nastrouhaným sýrem, plátky salámu, zalijeme…
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné…
Položíme si první vrstvu toustového chleba, podle toho jak chceme velký dort (ja dala 2x3) natřeme pomazánkou a dáme na ni další vrstvu toustového chleba, na kterou…
Uprostřed salámu vykrojíme větším, kulatým vykrajovátkem na cukroví otvor. Vykrojený kus salámu nakrájíme na hodně drobné kostičky a nadrobno nakrájíme také cibuli.…
Pizza je jedním z nejoblíbenějších pokrmů snad po celém světě. Mnohdy však je chuť, ale není čas chystat těsto. Tuto pizzu si jednoduše připravíte z tortill. S vrstvou…
Vajíčkové pomazánky patří mezi nejoblíbenější. Přidáním nejrůznějších ingrediencí si je můžeme doladit dle své chuti. Jejich uplatnění je široké od večeře nebo školních…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Mísy zdobíme podle své fantazie,vykrajujeme kytičky z ředkviček,bílé ředkve,mrkve či červené řepy,lístečky děláme z cukety nebo salátové okurky.
Hlávkové zelí nakrájíme jako na dušení a spaříme asi 10 minut ve slané vodě. Scedíme a přidáme mouku a vejce. Promícháme. Vlijeme na vymaštěný pekáček a pečeme asi 30-40…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33