Kečup ze Žerotína
Recept ještě nebyl hodnocenVše rozvařit, prolisovat a znova přivést k varu a plnit horké do sklenic. Obrátit dnem vzhůru.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše rozvařit, prolisovat a znova přivést k varu a plnit horké do sklenic. Obrátit dnem vzhůru.
Sojove maso uvarime v 1 litru zeleninoveho vyvaru, do ktereho pridame chilli, mlety kmin, mlety koriandr a sul). Kuskus ochutime sojovou omackou, chilli, kminem,…
Kečup Standart : Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, dáme do velkého hrnce a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, červenou papriku, rozemleté koření a rozvaříme.…
Stehna opláchneme a osušíme. Chilli papričku umyjeme podélně rozkrojíme odstraníme semínka a jemně nasekáme. Šalvěj nůžkami nastříháme na jenmé nudličky. Citronovou…
Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme.…
Na slanině a sádle zpěníme cibuli, poklademe na větší kousky pokrájeným bůčkem a asi 1/2 hodinky restujeme. Mezi tím vyčistíme papriky, nakrájíme na půlky, brambory…
Cerstvy toatovy chleb ( svetly ) dame do mixeru a udelame cerstvou strouhanku. Cibuli nakrajime na jemno. Maslo rozpustime, muzeme pridat trochu olivoveho oleje, nebude…
Slzovku namočíme v kastrůlku s vodou, navaří se o maličko méně, než kroupy. Maso vcelku opečeme na oleji, sádle nebo obojím, několikrát otočíme, aby nezůstala…
V misce s olejem rozmícháme utřený česnek se solí a nasekané lístky šalvěje. Kotlety osolíme, potřeme směsí oleje, česneku a šalvěje, posypeme drceným kmínem a přidáme…
Měkké máslo smícháme se šalvějí, nasekanou petrželkou, šťávou z půlky pomeranče a nastrouhanou kůrou z celého pomeranče. Šťávu z pomeranče, která zbude z náplně v misce,…
Kuracie stehná osolíme a posypeme jemne mletou paprikou. Zapekaciu misu vymastíme olejom a uložíme stehná. Na ne dáme lístky šalvie, podlejeme niekoľkými lyžicami vody,…
Troubu rozehřejte na 180°C. Připravte si šalvějové máslo: Ve velké silnostěnné pánvi roztopte na nejnižším stupni máslo a „vařte“ v něm polovinu šalvějových lístků asi…
Plátky chleba nastrouháme na slzičkovém (hrubším) struhadle. K chlebu nastrouháme na jemném struhadle sýr, přidáme na jemno pokrájenou šalvěj a špetku pepře. Řízky si…
Maso smícháme v míse s najemno nasekanou cibulí, strouhankou, prošlehaným bílkem, brusinkami, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou šalvějí.Vytvarujeme čtyři burgery, dáme…
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Pokapeme olejem a okořeníme. Zamícháme s čerstvými bylinkami. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min na 180°C. …
Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků) tak…
Na oleji restujeme asi 3 min na malé kúsky nakrájané kuracie mäso.Pridáme na kocky narezanú papriku, na plátky narezaný cesnak a na kolieska nakrájaný pór. Restujeme…
Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou…
Vejce v menším hrnci uvařte na tvrdo (6 – 7 minut). Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli (cca 5 minut), přidejte rozmačkaný česnek a kari a vařte za…
Tvaroh zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nasekanými bylinkami, šťavou a soľou. Tvaroh nepoužívame termizovaný, ale pevnejší.Do prsíčiek…
Maso opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Česnek najemno nasekáme a vetřeme jej do masa, společně s jednou lžící nasekané petrželky. Cibuli nasekáme. Mrkev a celer…
Vepřové kotlety omyjeme, nakrojíme, rozevřeme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme. Syrečky pokrájíme na plátky. Plátky slaniny rozložíme a položíme na ni pokrájené …
Cuketu opečeme na oleji z obou stran a položíme na nahřátý talíř. Na stejné pánvi rychle ohřejeme uzené maso, přidáme pórek a když zavadne, přilijeme smetanu a přidáme…
Řepu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě v tlakovém hrnci.Brambory vaříme také asi hodinu (nejlépe varný typ A na salát).Smícháme ještě teplé brambory se sterilovanou…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic
Tučný čtvrtek je tu: Oslavit jej můžete šťavnatým a křehoučkým bůčkem pečeným na zelí, chuť a vůni mu dodá pivo