Hospodské tyčky k pivu nebo k televizi
Recept ještě nebyl hodnocenDrobné slané občerstvení nesmí chybět u posezení, nebo když chystáte filmový večer. Slané tyčinky, posypané tím co máte rádi, připravované z kynutého těsta, jsou tou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobné slané občerstvení nesmí chybět u posezení, nebo když chystáte filmový večer. Slané tyčinky, posypané tím co máte rádi, připravované z kynutého těsta, jsou tou…
Chleba kyne 8 - 12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Všechny ingredience smícháme…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vajíčka,…
Použití listového těsta pro přípravu slaného občerstvení je jasná volba. Párečky, nebo jejich části, do něj můžeme zavinout namotáním, zavřít do čtverečku těsta nebo…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Netradiční nápad na velmi chutné sýrové sušenky, které jistě využijete jako pohoštění na dětskou oslavu, na posezení s přáteli, nebo večer k vínu. Připravíme je…
Ochutnejte toto výborné rychlé jídlo inspirované asijskou kuchyní. Kuře jen osolíte, smícháte se škrobem a osmažíte. Poté ho zalijete jednoduchou sladko-pikantní omáčkou…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Stehenní paličky patří mezi nejoblíbenější kousky kuřete. Pokud je včas naložíte do pikantní marinády, určitě docílíte toho, aby bylo masíčko měkké a chutné. Stačí jen…
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
V robotu nasekáme ovesné vločky, v míse je smícháme s moukou a kypřícím práškem. Vejce, cukr a máslo (med) utřeme a přidáme do směsi. Postupně přidáme posekaná semínka a…
Těsto rozválíme a nakrájíme na pruhy, jako bychom dělali trubičky.Do těsta zabalíme párky, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme, pokmínujeme a posypeme sezamem.Plech…
Z vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme k mouce s olejem, solí a vypracujeme těsto, které se nelepí. Necháme kynout v teple asi 1 hodinu.Po vykynutí…
Nejdříve očištěné maso a zeleninu nakrájíme na nudličky. Rozpálíme wok nebo hlubokou pánev, dáme olej a zprudka opečeme maso ze všech stran. Přidáme připravený nasekaný…
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto…
Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo. Do kastrůlku dejte…
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může…
Kdo tvrdí, že závin musí být vždy jen s jablky nebo tvarohem, neochutnal závin z tohoto receptu. Listové těsto plněné zdravým kysaným zelím a plátky slaniny, kterou…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Pěstování salátových okurek je hračka: Sázejte s odstupy, nezalévejte studenou vodou a velká sklizeň vás nemine
Držíte dietu, a přesto si chcete pochutnat na šťavnatém mase? Vyzkoušejte halogenový hrnec
Mistr studené kuchyně Vilém Vrabec: Poznejte životní dráhu kuchaře, který učil i Vlastu Buriana