Bačovy šátečky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,43 g |
– nasycené | 0,29 g |
– nenasycené | 1,14 g |
–– mononenasycené | 0,29 g |
–– polynenasycené | 0,86 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,29 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 71,43 g |
– cukry | 35,71 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout – během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát …
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se…
Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…
Těsto je možné udělat jak robotem, tak i v pekárně. V pekárně necháme bez předehřevu umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a (opět…
Ze 100 ml vody, 130 g hladké mouky, lžičky sladěnky a droždí (vše vezmeme z odváženého množství) umícháme omládek, který necháme v teple 45-60 minut kynout. Pak přidáme…
K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…
Smícháme 190 ml příjemně vlažné vody + Sladěnku + droždí + 250 g z odvážené mouky a necháme 60 minut kynout.Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto lehce propracujeme a sformujeme bochník, který dáme vykynout…
Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky, s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené rohlíky…
Z odměřených a odvážených surovin odebereme 100 ml vlažné vody, droždí, sladěnku a 130 g hladké mouky, dobře umícháme a necháme 35-45 min v klidu kynout omládek.Přidáme…
Podobné makovky můžete občas potkat v obchodě. Nadýchané, měkounké, do červena vypečené a sypané mákem. Upéct je doma není nic složitého, a na makovkách si pak budete…
Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…
Těsto na veky je tmavší a malinko, ale příjemně pevnější díky použité celozrnné špaldové mouce. Dobře se tvaruje i peče a nakrájené krajíčky s bohatší slanou oblohou,…
suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…
Nadýchaný a vláčný mazanec rozvoní domov zejména na svátky jara, tedy Velikonoce. Usnadnit práci si můžeme díky domácí pekárně, která nám vypomůže s výrobou těsta. A…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9…
Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33