Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli
Recept ještě nebyl hodnocenPodle tohoto podrobně popsaného návodu si snadno tento pokrm uvaříte. Oproti ostatním kuřecím drobům jsou srdíčka čistou svalovinou a neobsahují nadbytečný tuk. Jsou tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podle tohoto podrobně popsaného návodu si snadno tento pokrm uvaříte. Oproti ostatním kuřecím drobům jsou srdíčka čistou svalovinou a neobsahují nadbytečný tuk. Jsou tak…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Kapustu nastrúhame na jemno. Slaninu narežeme na kocky, rozškvaríme, opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, osolíme, okoreníme a na miernom ohni…
Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na sádle (oleji) vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso.…
Jednoduché a dobré jídlo, které zvládne i naprostý začátečník. Ochucené zelí se velmi dobře hodí k vařeným těstovinám. Trochu vyškvařené slaniny s cibulkou si můžeme…
Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje…
Vepřovou kýtu, nakrájíme na přes vlákna na silnější plátky. Nakrájené maso osolíme a opepříme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do rozpáleného hrnce,…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
V případě tohoto pokrmu si přijdou na své milovníci hub i masa. Kloboučky žampionů jsou naplněny masovou směsí se sýrem a zapečená křupavá slanina na povrchu každé porce…
Nejdříve natvrdo uvaříme jedno vejce, zchladíme a oloupeme. Rovněž v osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži, ale mírně ji nedovaříme. Scedíme ji, zchladíme a necháme…
Nejdříve natvrdo uvaříme jedno vejce, zchladíme a oloupeme. Rovněž v osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži, ale mírně ji nedovaříme. Scedíme ji, zchladíme a necháme…
Na nádivku rozškvaříme slaninu, rozšleháme vejce.Pokrájené rohlíky zalijeme vejci, přidáme slaninu, Podravku - sůl, květ, nasekanou petrželku. Opatrne promícháme.…
Příjemně nasládlé karamelizované zelí se skvěle hodí k jakékoli pečínce a knedlíku a jeho příprava není až tak složitá, jak se možná může zdát. Připravíme ho jak z…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Osmahneme dozlatova a poprášíme paprikou.Po chvilce přidáme od blan očištěné a na…
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. S…
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje.…
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Máte doma kousek plece nebo kýty a přemýšlíte, jaký oběd připravit, aby byl vydatný, ale zároveň jednoduchý na přípravu? Vyzkoušejte naše sedlácké vepřové s lečem a…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Kapustu premyjeme, vyžmýkame, poprekrajujeme, dáme variť do trochy vody - cca na 10 min. Medzitým slaninu na kocky pokrájame, roztopíme, pridáme umytú osušenú a na kocky…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51