Smetanovo-malinový pohár
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte doma maliny a sušenky, máte jedinečnou příležitost si vytvořit dokonalý dezert, který potěší každého, komu jej naservírujete. Jeho příprava není vůbec složitá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte doma maliny a sušenky, máte jedinečnou příležitost si vytvořit dokonalý dezert, který potěší každého, komu jej naservírujete. Jeho příprava není vůbec složitá…
Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na "strouhanku". Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence …
1. šlehačku ušleháme, 2.ušleháme žloutky s 2,5 lžící cukrem a s vanilkovým cukrem, 3.ušleháme bílky s 2,5 lžící cukru, 4. vše opatrně smícháme dohromady, 5.namažeme…
Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody (dle chuti citron) a necháme zmrazit.Zamícháme.A dáme zmrazit.
Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou…
Přinášíme vám inspiraci na víkendové pečení - nebeské mraky s karamelovým krémem. V podstatě se jedná o veliký větrník, který je přes celý plech v podobě řezů. Jemné…
Vejce rozšleháme metličkou a přidáme všechny přísady. Pánvičku vytřeme máslem a vaječnou směs usmažíme z obou stran. Pomažeme marmeládou a zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Vejce šleháme v misce s oběma cukry asi 5 min. Přidáme změklý tuk a dál šleháme. Přilijeme postupně šlehačku. Opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.Připravíme…
Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do…
Žloutky vyšleháme s cukrem, až hmota téměř zbělá a znásobí svůj objem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do…
Pokud jste příznivci kremrolí, věnujte pozornost tomuto receptu. Není tak náročný na přípravu, jak by se mohlo zdát. Trubičky po upečení naplňte dobrým krémem. Zde je…
Pokud jste příznivci kremrolí, věnujte pozornost tomuto receptu. Není tak náročný na přípravu, jak by se mohlo zdát. Trubičky po upečení naplňte dobrým krémem. Zde je…
Hovězí zadní prošpikujeme špekem (čím více, tím lépe) maso je pak šťavnaté, a dáme orestovat na pánev s olejem. Musí se pěkně zatáhnout. (Nesolte)! Poté maso dáme do…
Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme -…
Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme -…
Máslo rozpustíme v kastrolu na máslo vyklopíme obsah sklenice halali a necháme přejít varem. Vložíme prošpikovaná, osolená a opepřená prsíčka, ty nevykosťuji (nedělí se…
Z přísad vypracujeme těsto, vylejeme na plech, posypeme sekanými ořechami a upečeme. Ještě teplé těsto potřeme nutellou. Z mléka, žloutků, cukru, vanilk. pudinku a mouky…
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme k ostatním surovinám, zaděláme těsto a necháme půl hodinky nakynout.Těsto vysypeme z mísy, rozdělíme na stejné díly, které…
Filé posolím, důkladně potřu rozmačkaným česnekem a obalím v mouce. Dám do zapékací misky, můžou jít i přez sebe. Ve šlehačce si rozkvedlám vajíčka a filé s tím zaleju.…
Utřeme žloutky s cukrem,přidáme kakao,mouku a vmícháme sníh z bílků.Upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Ze 30 g másla a 30 g mouky uděláme světlou jíšku…
Upečeme bábovku, necháme vychladnout. Pak ji rozřízneme na 2x a pomažeme marmeládou, já použila každou jinou. Opět složíme do tvary bábovky. Uprostřed bábovky je díra a…
Piškot: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s pedopem a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme…
Tyto nadýchané lívance jsou ideální sladkou snídaní, protože je připravíte během chvilky. Podávat je můžete dle vaší chuti například s marmeládou, se skořicí nebo polité…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak využít slupky z jablek: Připravíme z nich jablečný čaj, křupavé chipsy, jemné smoothie i fantastický kořeněný drink
Kulinářská zábava nejen na tábor: V Setonově hrnci neboli pečením v zemi zvládnete třeba tohle fantastické kuře
Jak připravit kávu jako z kavárny? Vyzkoušejte french press