Dort dinosaurus
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. dinosaura rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky. Přiložíme vršek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. dinosaura rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky. Přiložíme vršek…
Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame…
Pokud hledáte recept na slavnostní moučník, právě jste ho našli. Příprava je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Tvarohovou vrstvu můžete vylepšit zrovna tím,…
Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě. Na pánvičce osmažíme cibule do zlatova, které jsme si nakrájeli najemno, poté na ně přidáme krabí tyčinky, chvíli je…
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu včetně rajčat,…
Placka: Žloutky oddělíme od bílků, bílky dáme do větší nádoby a vyšleháme do husté pěny, do které postupně přidáme cukr a po jednom přidáváme žloutek. Jako poslední…
Tuzemská kuchyně je hojně zastoupena různými omáčkami. Jednou z nich je také netradiční kedlubnová. Kousky kedluben povaříme doměkka a smícháme je s bešamelovou omáčkou.…
cesto:žĺtky vymiešame s cukrom a troškou soli, postupne pridávame olej, múku a mlieko s práškom do pečiva a nakoniec pridáme tuhý sneh, pečieme vo vymastenej tortovej…
Šlahačku vyšľaháme a spojíme s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.Jahody zľahka popučíme (najlepšie rukou),aby ostali väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom.…
Utřeme žloutky s cukrem,přidáme kakao,mouku a vmícháme sníh z bílků.Upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Ze 30 g másla a 30 g mouky uděláme světlou jíšku…
Žloutky s cukrem a horkou vodou utřeme do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Smícháme pol. mouku s práškem do pečiva. Vše smícháme dohromady, dáme na plech a…
Žloutky vyšleháme s cukrem, až hmota téměř zbělá a znásobí svůj objem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do…
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak a pokrájané zemiaky. Zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky skoro uvarené, vhodíme pokrájané…
Ovoce rozmixujeme nožovou hlavou a trochu přisladíme.Zmrzlinu můžeme podávat hned nebo ji dáme zmrazit.Ozdobíme nízkotučnou šlehačkou.
Není nad to, zpříjemnit si svůj den dobrou kávou jako z kavárny. Připravte si doma výbornou alžírskou kávu, ve které se snoubí chuť kávy, vaječného koňaku a šlehačky.…
Nepečené dorty jsou výborné po celý rok, nicméně v létě k němu můžeme přidat čerstvé ovoce. V tomto receptu použijeme voňavé jahody, které jsou v kombinaci s tvarohovým…
Krůtí prsa nakrájíme tak, že vždy první plátek nedokrojíme - uděláme jakousi kapsu a až druhý plátek dokrojíme. Maso zevnitř i zvenčí osolíme a ochutíme oblíbeným…
Na křupavé a voňavé vafle nemusíte chodit jen do kaváren. Zpomalte svá rána a vychutnejte si tuto snídaňovou klasiku se sezónním ovocem či s doma připravenou nutellou.…
Vejce rozšleháme metličkou a přidáme všechny přísady. Pánvičku vytřeme máslem a vaječnou směs usmažíme z obou stran. Pomažeme marmeládou a zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Rustikální, retro, či skandinávské? Vylaďte vánoční výzdobu do posledního detailu!
Kedlubna, zelí, ředkvičky nebo pórek na grilu: Které druhy se nejrychleji opečou a které pak nejlépe chutnají?
Naučte se bezchybný máslový krém: Rady, jak vánoční cukroví dovést k dokonalosti