Nekynuté šátečky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto nekynuté tvarohové šátečky jsou velmi snadné a chutné. Těsto sice připravíme s droždím, ale ihned po zpracování jej tvarujeme a plníme tvarohovou náplní. Po upečení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Tyto nekynuté tvarohové šátečky jsou velmi snadné a chutné. Těsto sice připravíme s droždím, ale ihned po zpracování jej tvarujeme a plníme tvarohovou náplní. Po upečení…
Plátek krkovičky je zprudka orestovaný na olivovém oleji a k němu se podává smetanová omáčka s hříbky. Za pár minut je hotovo a s hranolky nebo vařeným bramborem si…
Kuřecí maso na kari je rychlé jídlo, které většinou chutná všem. Mírně pikantní díky koření, zjemněné smetanou a podávané nejčastěji s rýží. Recept na rychlé kuře na…
Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou…
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Rychlý a jednoduchý recept, který se může kdykoliv hodit. Kuřecí maso je v jemné smetanové omáčce, chuťově výrazné po Nivě a jako přílohu můžeme zvolit těstoviny,…
Frittata (po domácím fritáta) je jídlo, které připravíte v řádu několika minut. Bude výborným skromným obědem, nebo lehkou večeří. Můžete-li, použijte čerstvá domácí…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání…
1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. 2. Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí,…
Jednoduchá smetanová omáčka s čerstvou nasekanou pažitkou je sametově hladká a chutná lahodně. Nejlépe si ji vychutnáme v kombinaci s vařeným hovězím masem a bramborami.
Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Poté si…
Připravíme si větší hrnec, do něj na kostičky nakrájíme špek a nalijeme olej. Rozpálíme, až se špek mírně začne škvařit. Mezitím si prošpikujeme maso a osolíme a…
Maso potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme chvilku odpočinout maso při pokojové teplotě. Ze všech stran…
Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…
Tento lahodný jemný žloutkový krém připravíme jen ze tří surovin. Žloutky s cukrem a smetanou stačí vyšlehat ve vodní lázni. Po vychlazení krém podáváme posypaný…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem, povaříme, pak rozmixujeme a…
Očištěné žaludky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, sůl, kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme…
Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na mřížky cca 1 cm a snažíme se neříznout do masa. Důkladně maso osolíme a opepříme z obou stran.Po cca půlhodinovém odležení…
Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…
Nejprve dáme do hrnce vařit vodu, když voda vře, osolíme ji a nasypeme do ní balíček gnocchi a vaříme cca 5 minut. Když gnocchi vyplavou na povrch, scedíme je.Cibuli a…
Smetanová žampionová omáčka nejlépe chutná v kombinaci s kuřecím masem a houskovým knedlíkem. Zajímavou chuť dotváří tmavá sójová omáčka. Zajisté si na ní pochutnáte ať…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami