Květákové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické české karboše z mletého masa není třeba představovat. Ale napadlo vás někdy, že se dají připravit i bez masa? Odlehčete svůj jídelníček, zkuste něco nového, s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické české karboše z mletého masa není třeba představovat. Ale napadlo vás někdy, že se dají připravit i bez masa? Odlehčete svůj jídelníček, zkuste něco nového, s…
Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové…
Nedělní odpoledne přímo vyzývá k tomu dát si voňavou kávu a k ní nějaký dobrý moučník. Mramorová bábovka je absolutní českou klasikou. S tímto snadným receptem ji budete…
Jemná sekaná vonící česnekem je oblíbeným obědem dětí i dospělých. Může být kořeněná pokaždé trochu jinak, z vepřového masa nebo směsi vepřového a hovězího. Skvěle…
Kdo pamatuje na sýrové smaženky, ať zvedne ruku. Zlatavé placičky, které leží na plátku veky, potřené hořčicí a ozdobené syrovou cibulí. Dříve se kupovaly v mléčných…
Jablečný závin podle tohoto klasického receptu zvládne i začátečník upéct tak, že si na něm všichni skvěle pochutnají. Hotový jablečný závin můžete na talíři doplnit…
Původ názvu tohoto receptu je třeba hledat v původu sýra, který se právě do těchto řízků "holanďanů" přidává. Je to gouda nebo eidam, které dodají tomuto řízku…
Vynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí, anebo třeba do housek. Tak si z nich můžete vyrobit jakési cheeseburgery po česku.
Oblíbený mrkvový koláč hezky vypadá a výborně chutná. Navíc takový koláč z mrkve není složité upéct - zvládne ho každý, kdo už někdy pekl něco sladkého. Množství cukru v…
Knedlíčková polévka je v české kuchyni synonymem slavnostního oběda. Ať už slavíte narozeniny, výročí svatby nebo je prostě jen neděle a poledne klepe na dveře, drožďová…
Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve…
Výborné rychlé karbanátky, které jsou šťavnaté a hotové během chvilky. Přidáváme do nich nastrouhaný sýr, který jim dodá tu správnou chuť. Pak už jen obalíme ve…
Z mletého masa, vejce, koření a drobně nakrájené cibule vytvoříme menší kuličky.Na pánev dáme olej a kuličky zprudka opečeme. Vytáhneme z pánve a odložíme.Do vypečeného…
Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky…
Kuře bez nádivky není tak nějak úplné. Proměňte obyčejné jídlo ve slavnostní a zkuste klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Je jen z několika málo surovin. Rozdíl…
Smažený sýr, alias smažák, je stále jedno z nejoblíbenějších jídel českých hospod i restaurací. Říká se, že u přípravy tohoto pokrmu vlastně není co zkazit, snad jen…
Vepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně…
Tato výborná kuřecí polévka má díky základu z mrkve krásnou žlutou barvu. Posilňující polévka, kterou vařily už naše babičky, chutná skvěle a díky knedlíčkům z mrkve a…
Možná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a…
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým…
Nejjednodušší a přitom chuťově dobrá příprava těstovin. Při nedostatku času lze tento pokrm připravit i rychle na pánvi. Nejlépe chutná s kyselou okurkou, červenou řepou…
Upéct vláčnou a kyprou bezlepkovou bábovku vyžaduje zkušenosti nebo alespoň osvědčený recept. Ale naší bábovku z pudinkového prášku zvládne hravě i začátečník. Těsto…
Smažené karbanátky z vařené kapusty jsou v podzimní sezóně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v…
Dozlatova upečený křupavý mletý řízek se sýrem je jednoduchý a osvědčený nápad na oběd. Šťavnaté karbanátky chutnají nejlépe s bramborovou kaší. A se svěžím okurkovým…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39