Candát na másle a bylinkové soli s kmínem
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Ledový salát i čínské zelí natrháme na kousky. Rajčata a mozzarellu nakrájíme, vše společně promícháme.Přidáme bazalku a bylinkovou sůl podle chuti a opět promícháme.
Dneska už krokety v jídelním lístku seženete málokde, ale s tímto receptem si je lehce připravíte doma. Navíc ze zdravého celeru! Podávejte s opečenými brambory, můžete…
Maso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
Podle počtu osob (2-3 ks na osobu) omyjeme nové střední nebo spíš menší brambory, dáme do mikrovlnky a vlníme ne program "Brambory", kdo nemá, tak na nejvyšší stupeň,…
Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelijete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát…
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří…
Tofu nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky, posypeme bylinkovou solí, pepřem, trochou mletého kmínu, špetkou provensálského koření, pálivou a sladkou paprikou a…
Nahrubo nastrouháme očištěnou mrkev, oloupané brambory a omytou cuketu. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, celé vejce, petrželovou nať a strouhanku…
Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby…
Na olivovém oleji osmahneme kolečka česneku dozlatova, přidáme omytou a okapanou rukolu, jemně osolíme a posypeme barevným pepřem. Vsypeme do mísy a necháme trochu…
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně…
Mleté škvarky smícháme se sádlem, rozmačkaným česnekem, kmínem a přidáme bylinkovou sůl podle chuti.
V jednoduchosti je krása. Jelikož je roláda sama o sobě opravdu pěkně barevně zabalený skvost, hodí se na oslavy, pro hosty, ale můžete si s ní udělat radost i jen tak…
Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme. …
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí.…
Porce štiky opláchneme vodou, lehce osušíme, pokapeme citronem a osolíme. Ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou s uzenou příchutí. Pokud ji…
Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.Těstoviny uvaříme podle návodu a…
Oloupaný celer rozstrouháme najemno a vmícháme do vajec, rozšlehaných s mlékem a ostatními přísadami, na lívanečníku smažíme lívanečky. Lze podávat i s bramborovou kaší
Cuketu omyjeme, překrojíme napůl a vydlabeme. Kuskus připravíme dle návodu( zalít vařící vodou s trochou vegety a nechat nabobtnat). Do kuskusu vmícháme tofu nakrájené…
V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme…
Oddělíme bílek od žloutků - ty necháme ve skořápce a odložíme stranou.Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí. Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček…
Kuskus připravíme podle návodu - na zalití použijeme zeleninový vývar. Necháme zchladnout.Ochutíme bylinkovou solí, přidáme vejce, strouhanku a směs důkladně promícháme…
Sojový granulát si uvaříme ve vodě s kostkou Masoxu,jak je psáno v základním návodu. Po uvaření přebytečnou vodu vymačkáme. K drti přidáme nastrouhané mrkve,kedluben…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak pěstovat doma řeřichu? Krásně ozdobí nejen velikonoční stůl a dochutí jídlo, její pěstování zvládne i zahradnický začátečník
Hříšné trubičky cannoli: Jak doma připravit delikatesu ze sicilského harému? Zkuste to podle originálního receptu!
Pro začátečníky: Tipy na jídla, která zvládne každý. Nejlepší bramborová kaše i zapečené masové kuličky vás nadchnou