Krkovička na hořčici z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na dno remosky nasypeme mořskou sůl a kmín. Maso vcelku důkladně pomažeme hořčicí a ještě jemně osolíme jemně nadrcenou solí.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na dno remosky nasypeme mořskou sůl a kmín. Maso vcelku důkladně pomažeme hořčicí a ještě jemně osolíme jemně nadrcenou solí.Do…
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na dno remosky nasypeme mořskou sůl a kmín. Maso vcelku důkladně pomažeme hořčicí a ještě jemně osolíme jemně nadrcenou solí.Do…
1/Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. 2/Mezitím si připravíme omáčku. Na másle…
Filety omyjeme ve studené vodě a osušíme papírovými utěrkami. Pekáč vymažeme máslem.Filety do něj vložíme kůží dolů, posypeme je rybím kořením, solí.... vším, co nám…
Čočku uvaříme dle návodu na obalu, vodu slijeme a odložíme ji stranou.Cuketu oloupeme a škrabkou na brambory ji naloupeme tenké plátky.Avokádo nakrájíme na menší…
Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme ústřičnou omáčku s prolisovaným česnekem, olejem, šťávou z citronu a čerstvě mletým pepřem…
Pletené houstičky, dozlatova vypečené. Ideální jako snídaňové, nebo svačinové pečivo. Hodí se naslano, i na sladko k různým pomazánkám, salámu, máslu nebo marmeládě.…
Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan. Potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den).Hodinu a půl před…
Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 °C cca 50…
Při přípravě sušené šunky je třeba počítat s delším časem potřebným na odležení v lednici a poté usušení. Tenoučké plátky libového masa vonícího česnekem a bylinkami…
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…
Krevety jsou oblíbené díky lahodné, jemné chuti. Jejich příprava zabere jen pár minut a v máslovo-smetanové omáčce ochucené bylinkami a česnekem chutnají skvěle. Dejte…
Francouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba…
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak, nebo ji…
Jednoduše geniální, geniálně jednoduché, přesně takové jsou tyto pečené brambory. Po upečení se obalí do voňavého másla, petrželky a přidat můžete i česnek nebo jiné…
Maso si nachystáme před pečením 48-72 h dopředu, nesmí být před naložením mražené!!!! jen čerstvé. Odblaníme, omyjeme, smícháme 3 lžíce olej a pepř i cayen pokud chcete,…
Čočku prolijeme studenou vodou a smícháme v misce s vajíčkem, solí, česnekem, moukou smíchanou s práškem do pečiva a kysanou smetanou. Osolíme. Čočka si bere hodně soli,…
Pokud v létě s přáteli grilujete maso nebo zeleninu, máte připravený dresing a chybí vám ještě něco malého k zakousnutí, zkuste si připravit tyto pečené nové brambory s…
Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na…
Nejdříve připravíme kuskus: do mísy nasypeme hrnek kuskusu, přidáme olej, zlehka vidličkou promícháme a zalijeme vroucím kuřecím nebo zeleninovým vývarem. Pokud zrovna…
Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Nastavovaná kaše: Klasické staročeské jídlo z brambor a krup voní majoránkou, skvěle se hodí i jako příloha k uzenému masu
Krupicový svítek v mléce, to je slaďoučký dezert z krupice podle Sandtnerky. Žloutkový krém pozvedne chuť do nebeských výšin
Velký povánoční úklid jídla aneb Ze zbylého chleba připravíme panádu, z brambor lívanečky, zelenina se hodí do omelety