Čokoládové sušenky s cereáliemi
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu rozehřejte na 170 °C Ve velké nádobě smíchejte tmavý cukr, máslo, olej, vanilku a bílky. K míchání můžete použít elektrický šlehač. Lžící vmíchejte mouku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu rozehřejte na 170 °C Ve velké nádobě smíchejte tmavý cukr, máslo, olej, vanilku a bílky. K míchání můžete použít elektrický šlehač. Lžící vmíchejte mouku a…
Sušenky, které potěší, si připravíte podle toho receptu. Oříškovou příchuť jim dodají ovesné vločky.
Nejdriv si udelame kvasek, nechame vzejit. Do vetsi misky si dame mouku udelame dulek, tam vlijeme hotovy kvasek, pridame cukr, vejce, maslo-prohrate, vanilku a trochu…
Cokoladu nahrubo posekame a nejaku cast odlozime na posypanie. Vsetky ostatne suroviny bud vymiesame v kuchynskom robote, alebo v pekarni. Z cesta robime placky o…
V míse smícháme vločky, kypřící prášek, cukr a špetku soli. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto vlijeme do formy na bábovku (používám…
Rozšleháme šlehačku s jogurtem, při šlehání přidáme vanilkové aroma. Pak přidáme cukr, nalijeme do formy na zmrzlinu a dáme do mrazáku.
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které…
Pečlivě oddělené žloutky rozmixujeme s trochou mléka, nalijeme do hrnce a přidáme všechny další suroviny, kromě alkoholu..Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme až…
Všechny suroviny na první vrstvu dáme do mixeru a rozmixujeme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno vmačkáme rovnoměrně těsto. Natlačíme opravdu silou…
Z bílků ušleháme pevný sníh elektrickým šlehačem, přidáme cukr a zašleháme, poté přidáme žloutky a opět zašleháme. Nakonec přidáme olej a vařečkou vmícháme mouku. Těsto…
Ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao, přilijem mléko. Nakonec lehce…
Rozdrobím si kakaové věnečky s pomačkám je s marmeládou, směsí vyplním misku (vycpu ji i na stranách, aby byla uprostřed prázdná). Uvařím si puding v mléce, nechám…
Čokoádu a ořechy nasekáme. V míse utřeme tuk s cukrem a přidáme vanilkové aroma a sůl. Zašleháme vejce, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme…
Krém těžká paříž (připravíme den předem): Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1…
Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně tmavou barvu, protože zhořkne). …
Nejdříve připravíme jablečné pyré, aby stihlo vychladnout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostky. S trochou vody dáme rozvařit a následně…
Máslo s cukrem a vanilkovým aroma vyšleháme do jemné pěny, poté přidáme vajíčko a dále šleháme. V jiné míse smícháme mleté mandle s bezlepkovou moukou a tuto suchou směs…
Do kotle s hákem dáme prosátý moučkový cukr se škrobovým sirupem, prosáté sušené mléko, změklý ZPT (ztužený pokrmový tuk), fondán, rumové aroma i vanilkové aroma (cukr…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Pak na mírně pomoučeném vále těsto vyválíme, vykrájíme větší…
Suroviny zpracujeme na vále v hladké těsto. Pokud nám hmota připadá tuhá, přidáme lžíci vody. Necháme odležet v chladu, klidně přes noc.Jablka nastrouháme, smícháme s PL…
Banány pokrájíme na cca centimetrové plátky, rozložíme na talíř a dáme na 2-3 hodiny do mrazničky. Zmrzlé banány rozmixujeme spolu s jogurtem a sladidlem na krémovou…
Tapiokové perly namočíme na 2-3 hodiny do studené vody. V hrnci s nepřilnavou úpravou nebo v hluboké pánvi přivedeme k varu 2 l vody. Scezené perly vložíme do vroucí…
Šlehačku se ztužovači, vanilkovým aróma a moučkovým cukrem vyšlehat do tuha. Vmíchat kysané smetany. Korpusy a nebo piškoty nechat nasát z roztoku kávy, alkoholu a vody…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Tři tipy, jak využít zbylé řízky z kapra: Pikantní pečenáče nebo snadná pomazánka přijdou vhod i mezi svátky
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné