Jemné rohlíčky nekynuté s kokosovopudinkovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve uvaříme hustý pudink z pudink.prášku a mléka, osladíme dle chuti a vmícháme kokos. Necháme vychladnout.Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme jogurt,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve uvaříme hustý pudink z pudink.prášku a mléka, osladíme dle chuti a vmícháme kokos. Necháme vychladnout.Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme jogurt,…
Doporučuji si nejdříve připravit všechny ozdoby z fondánu, nejlépe pár dní dopředu aby měl čas pořádně ztuhnout. KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále dohromady. Výsledný hladký bochánek těsta zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice alespoň na hodinu.Pak ho vyválíme na 4…
Zdravější variantu slavnostních minidortíčků si připravíte podle našeho receptu. Použití celozrnné mouky a nízkokalorického sladidla vám umožní mlsat a zároveň šetřit…
Proseji mouku a smíchám s cukrem a špetkou sody, přidám žloutek a olej, vlažné mléko, vanilkové aroma. Vmíchám vanilkový jogurt a nakonec opatrně vmíchám sníh z bílku.…
Mouku, cukr a kypřící prášek do pečiva smícháme. Přidáme mléko, aroma a máslo ohřáté na pokojovou teplotu. Vše pečlivě promíchejte dokud nebude směs lehká a nadýchaná. …
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3 x do cesta a opatrne vmiešala drevenou vareškou. Plech 27x37 cm som…
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, ze kterého si uděláme váleček.Rozkrájíme na 24 stejných kousků a děláme placičky asi 4 cm v průměru.Na plech dáme pečící papír a…
Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí,…
Bílky oddělíme od žloutků, vyšleháme je se solí do sněhu.Žloutky vyšleháme do pěny s medem. K nim přimícháme kakao, škrob, kokos. Nakonec vmícháme stěrkou i vyšlehaný…
Do vlažného mléka s jednou KL cukru rozdrobíme kostku droždí a necháme vzejít kvásek.V míse ušleháme cukr se žloutky a postupně zašleháváme změklé máslo nebo olej.…
Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě ovesných vloček. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hmota. Do té pak vmícháme ovesné vločky. Těsto vlijeme do…
Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme mleté ořechy, cukr, skořici, vanilkové aroma nebo čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti, vejce, olej, mléko a vše promícháme…
Žloutky utřeme se solí a moučkovým a vanilkovým cukrem.Přidáme vanilkové aroma, našlehanou smetanu, tuhý snih z bílků a nakonec čokoládu.Dáme do formiček na zmrzlinu…
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
V míse vyšlehám máslo s "práškovou" panelou. Určitě doporučuji použít pro tento recept panelu, protože její karamelová chuť je v tomto dortu vynikající. Pokud směs másla…
V míse vyšlehám máslo s "práškovou" panelou. Určitě doporučuji použít pro tento recept panelu, protože její karamelová chuť je v tomto dortu vynikající. Pokud směs másla…
Banán rozmačkáme v míse vidličkou, přilijeme olej a med. Čokoládu posekáme a přidáme spolu se všemi zbývajícími surovinami do mísy a zamícháme.Na plech s pečicím papírem…
Povařit škrob v mléku do zahuštění, já dávám tu trošku do MT. V misce metličkou vše zamíchat a mlsat.
Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience, promícháme a přidáme tekuté a mrkev.Vejce nahrazuji Vajajitem. Popravdě si myslím, že by se nic nestalo, kdyby ve směsi…
Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, namačkáme do dortové formy vymazané máslem a dáme na 20 minut do lednice.Mezitím očistíme a pokrájíme jahody a spolu s…
250 gramů zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta (záleží na šťavnatosti jahod), aroma…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Pečeme s Ivou: Křupavé a kmínem vonící dalamánky z chlebového těsta snad už ani jednodušeji vytvarovat nejde!
Kouzlo křupavých a chuťově vyvážených amerických brambor se skrývá ve směsi koření a správné teplotě při pečení
Křehké rohlíčky z kynutého těsta jsou vláčné a božsky chutnají. Stačí jeden trik s kváskem a připravené jsou během pár minut