Jahodová pikantní a rychlá mlska
Recept ještě nebyl hodnocenSmetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…
Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je…
Borůvky v sítu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Hrst borůvek odložíme stranou na pozdější ozdobení.Šlehačku zahřejeme, vsypeme želatinu a necháme 10…
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám…
Vanilkové cappuccino zalijeme horkou vodou nebo mlékem, zamícháme a necháme zchladnout. Pak do něj zašleháme práškovou želatinu a necháme ji nabobtnat, trvá to cca 10 -…
Ve 2 dl mléka necháme nabobtnat želatinu, pak za stálého míchání zahřejeme maximálně na 50°C a necháme želatinu rozpustit.Jogurt prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem…
Mléko ohřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu.Kefír prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle potřeby, přidáme citrónové aroma, ušlehanou šlehačku a…
Jako první si rozpustíme v 1,5 dl mléka zahřátého zhruba na 50 -55°C 20 g želatiny. Jde to dobře malou metličkou.Pak ještě v 0,5 dl vody teplé okolo 50 - 55°C 8 g…
Jako první si rozpustíme v 1,5 dl mléka zahřátého zhruba na 50 -55°C 20 g želatiny. Jde to dobře malou metličkou.Pak ještě v 0,5 dl vody teplé okolo 50 - 55°C 8 g…
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez…
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. 6 překrojte na 1/2, jedno nakrájejte na kostičky. Šunku vcelku nakrájejte na kostičky asi 0,3 x 0,3 cm.Moravanku slijte a nálev dejte…
Šťávu ohřejeme, přidáme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut stát.Mezitím do větší mísy na hrubém struhadle nastrouháme očištěná jablka. Pokud mají zdravou slupku,…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Proč jíst sedmikrásky? Nenápadné jarní kvítí pomáhá odvodnit tělo i léčit hmyzí bodnutí
Holka u plotny radí: Jak na výborný retro ořechový dort? S pudinkovo-máslovým krémem a provoněný rumem chutná skvěle
Vyzkoušeli jsme velikonoční drchanice: Vláčné cukroví smažené v oleji chutná fantasticky a hotové je raz dva!