Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Recept ještě nebyl hodnocenKvašená korejská zelenina kimči je skvělá tím, že uchovává vitaminy po dlouhou dobu a bakterie mléčného kvašení pomáhají nejen našemu zažívání. V naší zemi je tomu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 120 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,14 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kvašená korejská zelenina kimči je skvělá tím, že uchovává vitaminy po dlouhou dobu a bakterie mléčného kvašení pomáhají nejen našemu zažívání. V naší zemi je tomu…
Rychlovka k obědu nebo k večeři, na kterou můžete upotřebit i zbytky z předešlého dne. Rýži orestujeme zprudka s kořením a zeleninou a nakonec k ní přidáme i kousky…
Jednoduchý, plný chuti a vitamínů. Přesně takový je tento barevný salát z pekingského zelí. Křupavou zeleninu příjemně doplní pikantní sladkokyselý nálev a hotový salát…
Muffiny mají rádi snad všechny. Vyzkoušejte připravit jejich slanou verzi, ve které zužitkujete zbytek květáku. Hotové muffiny perfektně doplní snadný zelný salátek s…
Nezůstávejte v kuchyni pouze u rybího filé z tresky. Je spousta výborných ryb, které lze koupit. Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu,…
Přísun vitamínů je nezbytný zejména v zimním období. Ideální forma je v podobě chutného jídla, třeba salátu. Pekingské zelí je dostupné prakticky po celý rok a salát je…
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Camembert nakrájíme na kostičky. Salát zakápneme trochou olivového oleje, přidáme koření dle chuti a promícháme. Tortilly…
Kapustu narežeme na menšie kúsky, prepláchneme vo vode a necháme poriadne otiecť.Šunku a syr narežeme na kocky, pridáme spolu s rozmrazenou kukuricou ku kapuste.Dobre…
Na knedlíčky gyoza nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí domova. Původem jsou sice z Číny, ale veliké oblibě se těší v…
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Máslo v hrnci rozpustíme a na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, pak vložíme nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel a pekingské zelí) a…
Kimchi je tradiční korejská příloha k jídlu. Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. Nepodává se…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme solamylem a zalijeme marinádou. Necháme aspoň 30 minut v lednici. Na oleji osmahneme cibulku s pórkem, přidáme maso.…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme, z okurky a papriky vyndáme jadřinec. Dáme vařit nudle (lze použít špagety) podle návodu na obalu. Rýžové nudle namočíme na 3 minuty…
Kousek exotiky může být u vás doma jednoduše díky těmto závitkům z pekingského zelí. Závitky z listů jsou plněny směsí mletého kuřecího masa a zeleniny. Po uvaření v…
Kapustu narežeme na rezančeky, syr nastrúhame nahrubo, pridáme kukuricu a narezané tyčinky, osolíme, dobre premiešame. Pridáme tatarku a premiešame. Necháme v chlade…
Tento osvěžující jarní salát hraje všemi barvami a láká k ochutnání. Křupavou čerstvou zeleninu doplňuje jednoduchá zálivka. Navíc je příprava salátu rychlá a jednoduchá…
Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a nakrájenými ostatními ingrediencemi, přidáme bílý jogurt a majonézu a ochutíme solí a pepřem, necháme vychladit a…
Dobře vychlazená vitamínová bomba přijde k chuti, ať je horké léto nebo za oknem sníh. Olivový olej dodá pekingskému zelí na jemnosti a citronová šťáva zase na…
Asijské potraviny si u nás získávají stále větší oblibu. Většina přísad se již dá nakoupit ve specializovaných obchodech, některé i v supermarketech a tak si asijská…
Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu.Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev na malé hranolky a zelí na nudličky. Ve velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a asi 2…
Nejprve v dostatečně velké uzavíratelné misce připravíme marinádu z uvedených ingrediencí. Očištěné maso v marinádě celé obalíme a uzavřené dáme do chladu na 2 -3 hodiny…
Na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené maso.Plátky toustového chleba opečeme, potřeme kremžskou hořčicí, poklademe masem a zeleninou a zalijeme dresinkem…
Jeden z nejžádanějších pokrmů prodávaných v centrech rychlého občerstvení si můžete podle tohoto receptu připravit sami doma. Kuřecí maso se zeleninou a žampiony stačí…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
K Dušičkám patří sladké nadýchané „dušičky“ nebo křehké probuzené duše: Dokonale jemné pečivo báječně chutná s povidly
Jak slaví Vánoce bývalá vítězka MasterChefa Kristína Nemčková? Na svátečním stole u nich nesmí chybět tato vynikající kapustnice
Holka u plotny radí: Jak na čokoládou polévané linecké ve tvaru čajových sáčků? S přípravou pomůže foto návod