Krémešníčky
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná…
Bílky ušleháme s cukrem, zlehka přidáme vejce, kakao, ořechy a špetku kypřícího prášku. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 - 15 minut na 150…
Oddělíme žloutky od bílků a elektrickým šlehačem ušleháme tuhý sníh. Všleháme 2 lžíce cukru, přidáme po jednom žloutky, dále zbytek cukru a olej. Mouku prosijeme,…
Postup Dno hlubšího plechu vyložíme světlými sušenkami. Z mléka, pudinkových prášků a krystalového cukru uvaříme hustý pudink. Ještě horký rozetřeme v rovnoměrné…
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a promícháme s moukou a prdopečem. Vylijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 25 minut.…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli. Následně do sněhu zlehka zašleháme cukr a poté i kokos s moukou.Těsto nalijeme na nízký velký plech, vyložený pečícím…
Polovinu cukru ušleháme se žloutky, polovinu s bílky na tuhý sníh, hmoty spojíme a opatrně vmícháme kakao. Ušlehanou hmotu natřeme na plech s pečícím papírem, nebo…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou. Pak zašleháme polovinu cukru. Ušleháme bílky, do kterých se zamíchá druhá polovina cukru. Žloutky smícháme se sněhem a zlehka…
Źloutky utřeme s cukrem do pěny,přidáme horkou vodu prošleháme.Pak dáme mouku s pr.do.pečem a nakonec sníh z bílků.Nalijeme do formy srdce(já ji neměla tak jsem použila…
Na začátku uvaříme hodně silnou kávu. Následně vezmeme dortovou formu, kterou vyplníme potravinářskou fólií. Postupně namáčíme piškoty do kávy (zlehka, nechceme, aby se…
Do vhodné nádoby naskládáme karamelové sušenky Lotus, které podávají v restauracích ke kávě, ale dají se běžně koupit v obchodech (Hypernova, atd.). Sušenky skládáme v…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, cukr, kakao a smícháme. Přidáme olej a rozšlehaná vejce. Vše dobře promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané…
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme…
Buchta: Všechny přísady smíchám dohromady a vyliju na plech s pečícím papírem.Peču na 160-180°C. Želé : Ušlehám smetany se ztužovačem. Maliny smíchám s cukrem…
Tento výtečný dezert je lehký a nadýchaný. Tvoří ho vrstva těsta potřená sněhem a zasypaná mandlovými plátky, bohatá vrstva šlehačky, mandarinky a navrchu opět těsto se…
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme postupně ostatní ingredience a dáme do vymazané dortové formy (já mám 26 cm průměr) péct, tak na 25 min. při 180 °C ( záleží na…
Nejprve ušleháme sníh z bílků, které jemně osolíme. Poté ušleháme ze žloutků a cukru druhou pěnu a obě smícháme dohromady. Do směsi přidáme kakao, mouku a čokoládu. …
Dva pomeranče si vymačkáme, šťávu dáme do skleničky a den předem si do ní namočíme brusinky. Srnčí hřbet vyložíme fólií. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky.…
těsto: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Všechno zamícháme a vlijeme do dortové formy. Pečeme do zlatova na 180 stupňů 15 minut cca. …
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut při 180 stupních…
Vejce s cukrem šleháme nad párou do velmi husté pěny, měli bychom v nich pohodlně udržet prst. Moudré knihy píší do 45°C. Zašleháme vodu a drátěnou metlou vmícháme…
Vejce s cukrem šleháme nad párou do velmi husté pěny, měli bychom v nich pohodlně udržet prst. Moudré knihy píší do 45°C. Zašleháme vodu a drátěnou metlou vmícháme…
Vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem (tolik kakaa, aby to mělo tu správnou barvu), pak přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku. Upečeme v hodně vyhřáté troubě asi tak za…
Bílky vyšleháme s cukrem dopevna, všleháme olej a žloutky a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na hlubším plechu vyloženém pečicím papírem (cca 25x35cm…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Jedlík testuje nejbizarnější kuchyně: Italský Casu marzu je sýr jen pro odvážné
Holandský řízek: 7 tipů, jak jej mít perfektní. Důležitý je druh masa i množství sýra
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat