Asijská kuchyně je typická výraznými chutěmi a těší se mezinárodní oblibě
Asijská kuchyně je oblíbená po celém světě díky svým výrazným chutím, exotickým ingrediencím a rozmanitosti pokrmů. Je také spojována se zdravým stravováním a vědomým přístupem k potravinám. Spoustu asijských jídel se těší mezinárodnímu uznání.
Nejpoužívanější suroviny asijské kuchyně
Asijská kuchyně zahrnuje nepřeberné množství surovin a ingrediencí, ale existuje základní seznam, bez něhož se při přípravě asijských jídel jen těžko obejdete.
- Limetky,
- zázvor, koriandr, kurkuma, chilli, římský kmín,
- sójová, ústřicová a rybí omáčka,
- kari pasta,
- kokosové mléko,
- tofu,
- bambusové výhonky,
- sezamový olej,
- rýže a nudle.
Nejoblíbenější jídla asijské kuchyně
Mezi nejoblíbenější jídla asijské kuchyně patří sushi s čerstvými rybami a rýží, vonná thajská polévka tom yum, pikantní kung pao kuře z čínské kuchyně, tradiční vietnamské pho s nudlemi a hovězím masem, lahodný japonský ramen s výrazným vývarem a kuřecím masem, exotické dim sum z čínské kuchyně. Dále křupavá a šťavnatá kachna, jarní závitky či grilovaný bůček.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte ačokču? Tuhle zdravou „paprikookurku“ si můžete zasadit na zahrádce!
Saláty záhon neopustí od jara do podzimu. Když se správně vybere odrůda, přežijí mráz i letní vedro
Jak připravit vepřovou pečeni s houbami a majoránkou? Maso musí být 2 hodiny naložené v bylinkách a chuť dodá i správný pepř