Lívanečky jsou dokonale vláčné, nadýchané jako obláček a jejich příprava je velmi snadná
Lívance jsou velmi podobné palačinkám, liší se pouze druhem těsta. Pravé a poctivé lívance se připravují z kynutého těsta, které se nechá chvíli odležet, nakynout a poté se smaží ve tvaru malých lívanečků. Existuje i mnoho alternativ, jak připravit lívance, které se dají hnedka připravit bez nutnosti kynutí. Ukážeme vám pár možných variací na tento sladký moučník.
Oblíbené Japonské lívance
Hitem dnešní doby se stávají Japonské lívanečky, u kterých je velmi důležité správně vyšlehat sníh z bílků, aby byly nadýchané jako obláček. Hlavní rozdíl je i v koncové přípravě, kdy se nesmaží na oleji ale pouze na sucho.
Vláčné lívance díky jogurtu nebo tvarohu
Skvělé lívance můžeme připravit také přidáním např. jogurtu nebo tvarohu do těsta, kdy nám pak vznikne odlehčenější verze lívanečků.
Ovocné lívanečky
A co říkáte na přípravu banánových lívanečků? Tento skvělý recept musíte vyzkoušet.
Přejeme vám dobrou chuť!
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 12 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 16 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zabijačka má svoje pravidla a tradice. Proč nesmíte umýt bandasku od výslužky?
Samosběr jahod 2023: Vyrazili jsme do Vraňan a máme užitečné tipy, kdy se tam vyplatí zajet a co si připravit předem
Holka u plotny radí: Krémová dýňová polévka s pečeným česnekem a vlašskými ořechy může být skvělým letním oběděm