Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
9. 2. 2021 Vaření
Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která vypadá luxusně, ale vyrobenou ji máte za pár (desítek) minut a ještě v ní využijete přezrálé černé banány, které už nikdo v domácnosti nechce? Zkuste vynikající banánové lívanečky z pouhých čtyř ingrediencí, které neobsahují ani mouku, ani žádný zbytečný cukr navíc. Zaručujeme, že si je rychle zamiluje celá rodina.
Banánové lívance bez mouky
Co budeme potřebovat na 8 malých nebo 4 větší lívance:
- 1 velký zralý banán
- 1 vejce
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky skořice
Na dochucení a dozdobení lívanců můžete použít:
- javorový sirup
- syrová nebo s cukrem doměkka povařená jablka, případně hrušky
- kompotované ovoce, například broskve
- čerstvé ovoce jako jahody nebo borůvky
- čokoládový topping
- nasekané oříšky
- zakysanou smetanu, kterou je možné osladit cukrem či sladidlem
Postup: V misce důkladně rozmačkáme banán. Vyklepneme do něj celé vejce, přidáme kypřící prášek a skořici. Celou směs vidličkou dobře promícháme. Pokud nemáme pánev přímo na lívance, rozpálíme máslo v normální pánvi a naběračkou pak opatrně tvoříme placičky. Pozor! Banánové lívanečky bez mouky mají za syrova poměrně křehkou konzistenci, k jejich obracení je tedy třeba trocha zručnosti. Doporučujeme smažit je na přepuštěném másle, aby se vám nepřipalovaly.
Hotové lívance klademe na talíř vedle sebe nebo do komínku a dochutíme podle vlastních preferencí. Skvělé jsou ale i samotné - voní po skořici a díky banánu jsou přirozeně sladké.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Tři zmrzlí: Ledoví muži Pankrác, Servác a Bonifác letos nejspíš úrodu neohrozí, přesto sazeničky dobře chraňte
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 13 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Nepečené smetanové řezy s čokoládou si budete připravovat často: Jsou rychle a snadno hotové a chutnají božsky