Zima: Na zahřátí nesmí chybět husté vydatné polévky a horký nápoj
Zima v nás evokuje chuť se něčím zahřát, a to ať už je to nápoj, nebo miska vydatné polévky. Ale pozor, zima může přinést také zvýšenou chuť k jídlu a touhu po kalorických pokrmech, a tak je důležité udržovat vyváženou stravu a vyhýbat se nadměrnému přejídání.
Jaké potraviny jsou v zimě nejchutnější?
Zima přináší určité sezónní potraviny, které jsou v této době nejchutnější a nejvýživnější. Mezi ně patří brambory, cibule, česnek, kořenová zelenina, jablka, hrušky, brokolice, květák, různé druhy zelí a citrusové plody.
V zimě nejvíce zahřejí teplá jídla a nápoje
V zimních měsících hledáme často jídla, která nás zahřejí a poskytnou pocit pohodlí. Patří sem hřejivé polévky (např. bramborová, čočková, kulajda), guláše, různé druhy zapékaných pokrmů a také sladkých jídel (koblížky, bramborové šišky). Z nápojů nesmí chybět čaj či horká čokoláda, s alkoholem pak punč či svařák.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý cuketový perník na plech? Tohle je recept bez vážení a povede se vždycky
Retro okénko: Šuměnky aneb perlivá limonáda v prášku stála za socialismu 20 haléřů. Koupit si je můžete i dnes
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar