Zimní saláty podle oblíbených receptů. Zelí, cibule a kořenová zelenina - snadno dostupné suroviny pro zdraví a sílu
Zimní saláty jsou dobrým zdrojem vitamínů a dalších užitečných látek, které nám lépe pomohou přestát chladné období roku. Základem je snadno dostupná zelenina, kterou připravíme podle osvědčených receptů.
Snadno dostupné suroviny
Mohlo by vás zajímat
Hlávkové zelí
Hlávkové zelí jemně nakrájíme ostrým nožem nebo nám pomůže kuchyňský robot. Pak ho posolíme, osladíme a přidáme pár kapek oleje. Vše promícháme a necháme chvíli stát. Zelí získá křehkost a začne pouštět šťávu. Do zelného salátu se hodí kmín, jemně nakrájená cibule, strouhaná mrkev i jablko. Výborné saláty připravíme z kysaného zelí.
Mrkev, celer a červená řepa
Mrkev dává salátům sladkou svěží chuť a pěknou barvu. Připravujeme ji nasladko i naslano. Oslazená strouhaná mrkev s jablíčkem, mírně okyselená citrónovou nebo pomerančovou šťávou, je oblíbenou pochoutkou i pro menší děti. Červená řepa má atraktivní barvu, dobře chutná ve spojení s křenem. Celer svou chutí saláty pozvedne a vylepší.
Čínské zelí
Čínské zelí stačí jemně nakrájet, přidat na kostky nakrájená rajčata, cibuli, vařená vejce a sýr. Vše doplníme ochucenou zálivkou z kysané smetany a luxusní salát je během chvilky hotový. Výborně chutná k čerstvým bagetám nebo dalamánkům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 9 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 12 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 13 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Podzimní polévky, které nás zahřejí. Znáte tyto oblíbené recepty?
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Komentáře