Jak upéct ciabattu. Tento oblíbený italský chléb se připravuje ve více verzích
Ciabatta je italský chléb, který se připravuje z mouky, droždí, olivového oleje, vody a soli. Jeho kůrka je křupavá, střídka příjemně měkká, zaujme zajímavou strukturou a nepravidelnými velkými póry. Ciabatta znamená italsky "pantofel" nebo "bačkora", toto pojmenování získala díky svému vzhledu.
Tento oblíbený italský chléb je podlouhlý, mírně plochý a širší. Peče se v kamenné peci, ale v našich podmínkách si ho upečeme klasicky v troubě. Ciabatta se připravuje v mnoha verzích, včetně celozrnné, které se od sebe vzájemně liší chutí, kůrkou a strukturou střídky. Chléb výborně chutná se zeleninou a sýry, můžeme ho potírat olejem, mazat máslem a slanými nebo sladkými pomazánkami. Hodí se ke studeným i teplým jídlům.
Těsto na ciabattu
Jaký chléb doma upéct
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 4 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Komentáře