Časté chyby při potahování dortů: Které můžeme napravit ještě před jejich potažením?
V potahovaných dortech se snoubí piškotový korpus, máslový krém a sladká potahovací hmota nebo marcipán do úžasného dezertu, který milují děti pro jejich barevnost a dospělí pro luxusní vzhled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou chyby při potahování
Potahovku koupíme hotovou nebo si ji můžeme sami připravit doma:
- Ztvrdlá hmota se škraloupy, strupy a kousky cukru je málo propracovaná - musíme jí hníst tak dlouho, dokud není hladká a jemná.
- Barevné mapy při použití jedlých barev znamenají, že jsme je do potahovky málo zapracovali - musíme se více snažit. Výjimkou je tzv. mramorování.
- Příliš silná vrstva potahovky způsobí, že se naprosto ztratí samotná chuť korpusu a krému. Hosté ji odloupnou a nechají na talíři.
- Tenká vrstva potahovky nepěkně kopíruje všechny nerovnosti v krému dortu a nepomůže ani uhlazení cukrářským hladítkem.
- Nerovnosti a sklady v potahovce jsou výsledkem nedokonalého uhlazení hmoty na dortu - musíme postupovat od vrchu směrem dolů.
- Otřepaný okraj bývá při špatném oříznutí potahovky - napravíme to zarovnáním pomocí tenkého pásku z hmoty jiné barvy.
Potahování dortu bývá mnohdy už finální úpravou. Nedokonalosti jsou vidět a mnohdy za ně nemůže naše nezkušenost, ale spěch a nedůslednost. Je zbytečné si dát práci s něčím, co pak zničí pár naprosto zbytečných chyb.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 53 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 2 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak potáhnout dort potahovkou. Sametově hladký povrch je odměnou za trpělivost
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
Falešný marcipán můžeme vytvořit i ze sušeného mléka. Je jednoduchý a rychlý
Komentáře