Čím vysypat formu na beránka? Použít můžeme hrubou mouku i strouhanku
K Velikonocům patří také sladké dobroty a proto je nejoblíbenější tradicí pečení beránka. Někdy nám ovšem tuto radost překazí moment, když se nám z formy beránek nepodaří vyklepnout v celé jeho kráse. Jak tedy vysypat správně formu?
Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžeme ho upéct z třeného, piškotového, šlehačkového, ale i tvarohového těsta. Beránek vždy báječně voní po citrónové kůře a je na ozdobu sypaný moučkovým cukrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím vysypat formu na beránka?
Abychom vyklepli dokonalého beránka bez poškození, je třeba řádně připravit formu před samotným pečením. Poradíme, jak na to:
- Formu vždy vymažeme tukem, a to nejlépe polotuhým máslem či sádlem, na pomoc si můžeme vzít také mašlovačku. Nesmíme opomenou žádný záhyb, důkladně vymažeme celou formu.
- Na vysypání nejčastěji používáme hrubou mouku. Skvěle nám může posloužit také krupička či jemně mletá strouhanka.
- Dále můžeme využít k vysypání formy jemně namleté vlašské ořechy či kokos.
Pojďte si připravit báječného velikonočního beránka podle videoreceptu, který vás povede krok za krokem k upečení této tradiční dobroty.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Komentáře