Co se zbytkem rybích řízků? Další dny už na ně není chuť. Poradíme, co s nimi
Se zbytky tepelně upravené ryby můžeme naložit různými způsoby. Kromě pomazánek nebo salátů je můžeme opravdu naložit. Protože o studené kapří řízky málokdo stojí, nabízíme výborné využití.
Zbytky rybího masa je skutečně škoda vyhodit, protože to není levná záležitost, pokud nejste rybáři. Kyselý nálev výrazně prodlouží trvanlivost masa. Navíc v něm změknou malé i trochu větší kostičky. Protivné vidlicové kosti kapra zmizí, takže jej můžeme konzumovat přímo, bez nepříjemného obírání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co se zbytkem ryby
- Pokud nám zbyde jeden řízek, který se nevyplatí nakládat, můžeme připravit rybí pomazánku.
- Také rybí salát přijde vhod a z jedné až dvou porcí ryby nasytíme celou rodinu.
- Kupované pečenáče jsou nakládané ryby pečené bez trojobalu, ale naložit můžeme i obalené a usmažené rybí řízky.
Jak naložit rybí řízky
- Připravíme výrazně kořeněný a kyselý nálev z 1/2 l octa, 1/2–3/4 l vody (komu se zdá příliš octa, přidá vodu), lžíce celého pepře, 8–10 kuliček nového koření, 2–3 bobkových listů, špetky soli, můžeme přidat 1 pálivou papričku.
- Oloupeme velkou červenou nebo žlutou cibuli (nešetříme) a nakrájíme na kroužky.
- Nálev svaříme, odstavíme, vhodíme do něj nakrájenou cibuli a necháme zchladnout.
- Rybí řízky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem i s cibulí. Necháme v chladnu uležet nejméně týden.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Do stejného nálevu můžeme nakládat i špekáčky, vejce, karbanátky, houbové řízky a jiné dobroty.
Naše video vám ukáže, jak připravit ze špekáčků utopence, které můžeme nakládat celoročně.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 7 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 18 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejchutnější rybí řízky? Obalit a usmažit kapra není složité, má to ale několik úskalí
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře