Cuketa pečená v troubě je rychlé letní jídlo, které se dá různě obměňovat a chutná moc dobře. Vyzkoušejme ty nejlepší recepty
Při teplém počasí a dostatečné zálivce cukety narůstají ostošest. Výborných jídel, na která je zužitkujeme, je sice nepřeberné množství, ale cukety pečené na plechu mezi nimi vynikají jednoduchostí přípravy.
Připravíme je velmi rychle, stačí nám na ně jenom několik surovin a za chvíli si můžeme pochutnávat. Potřebujeme mladé cukety, kterým není potřeba okrajovat slupku, ani odstraňovat tuhá semena. Odkrojíme oba konce cuket, poté cukety nakrájíme na plátky. Můžeme použít různé odrůdy cuket, o to bude pokrm na pohled lákavější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rychlé a jednoduché vaření
Jak pečené cukety vylepšit
Základní variantu lze obměnit různými způsoby. Změnit můžeme i použité koření. Společně s cuketou lze péct i další zeleninu nebo brambory. Můžeme vyzkoušet lilek, kapii, cibuli nebo rajčata. Po krátkém rozpečení se vše dá ještě posypat strouhaným sýrem (např. Eidam, Gouda), zalít rozmíchanými osolenými vejci a pokrm dopéct dozlatova.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 2 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 7 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Přečtěte si Zobrazit více
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Jak poznat mladé cukety? Sklízíme je co nejdříve, vaření s nimi je snadné a rychlé, chuť skvělá
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Komentáře