Cukrová poleva: Jak připravit polevu na žloutkové věnečky a další moučníky
Cukrová poleva je neodmyslitelně spjata se žloutkovými věnečky, nejrůznějšími řezy, cukrovím, ale také s perníky či makovníky litými na plech. Moučník udělá nejen lákavějším vzhledově, ale také mu dodá výraznější chuť.
Polevy jsou jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Pozvednou chuť i vzhled nejen vašich sladkých dobrot, ale také litých buchet a perníků. Připravte si cukrovou polevu s námi během krátké chvíle a vylepšete polevou vámi připravovaný moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na cukrovou polevu s citronem
Na polevu si připravte 200 g pudrového cukru, 10 g medu, 5 g oleje a 30–40 g citrónové šťávy. Do odváženého cukru vlijte citrónovou šťávu, přidejte olej a med a řádně míchejte do vzniku hladké polevy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V případě věnečků do polevy namáčejte jejich horní část, kterou posléze přiklopte na spodní část naplněnou krémem. Perníky a makovce polevou polijte a rovnoměrně ji na nich rozetřete. Vyzkoušet můžete i jinou variantu polevy podle videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 6 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 19 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Komentáře