Pečení v horkovzdušné troubě je výhodné, ale má svá specifika. Poradíme, jak v takové troubě péct maso
Pečení v horkovzdušné troubě si získává stále více příznivců, protože šetří čas a tím i energii. Poradíme, jak v ní upéct chutné, křupavé a šťavnaté maso.
V horkovzdušné troubě můžeme péct více plechů najednou, což oceníme zvláště při pečení většího množství cukroví, koláčů a jiného pečiva. Výhodná je i na pečení masa, protože je v ní upečené rychleji a má krásně křupavou kůrku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak maso pečeme
- Při pečení v horkovzdušné troubě nastavíme teplotu o přibližně čtvrtinu nižší než při pečení klasickém.
- Maso pečeme zpočátku zakryté víkem pekáče nebo alespoň alobalem, aby se nevysušilo.
- Větší kusy je výhodné péct zpočátku při nižší teplotě, tím dosáhneme šťavnatosti.
- Během pečení maso 1–2x otočíme a podle potřeby podlijeme.
- Asi 10 minut před dokončením, když je maso měkké, ho odkryjeme, přelijeme vypečenou šťávou, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena a dokřupava. Ke konci je potřeba maso už více hlídat, aby se nepřipálilo.
- Pak maso necháme asi 5–7 minut odpočinout a poté ho naporcujeme.
O tom, jak péct více plechů najednou, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 23 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Oplatky se v našich zemích pečou od raného středověku. Zkuste je upéct i nyní. Není to složité a výsledek nadchne
Komentáře