Očistit dýni a připravit ji k další úpravě zvládne podle našeho videa každý. Cenná surovina se hodí pro mnoho skvělých pokrmů
Dýně jsou chutnou podzimní zeleninou, kterou můžeme skladovat při dobrém uložení řadu měsíců. Během té doby si z dýní postupně připravujeme různé speciality. Nejoblíbenější jsou polévky, ale můžeme zkusit dýni zapékat, péct nebo z ní udělat chutnou pomazánku.
Z dýní uvaříme mnoho dobrot. Používáme dužninu bez měkkého vnitřku s jádry, který musíme odstranit. Kromě dýně Hokkaido, jejíž slupka při tepelné úpravě změkne, je třeba ostatní druhy dýní zbavit slupky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit dýni
Je to snadné a jde to rychle. Pomůže názorné video.
- Dýni oloupeme pomocí škrabky.
- Pak ji rozkrojíme. Když ji rozdělíme na poloviny nebo čtvrtiny, bude se s ní lépe manipulovat.
- Odkrojíme stopku.
- Lžící vydlabeme měkký střed se semeny. Semena můžeme propláchnout, osušit a upražit.
- Dýni nakrájíme na požadovaný tvar.
Z nakrájené dýně se dá připravit mnoho výborných pokrmů, jedním z nich je kandovaná dýně.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 7 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 10 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 12 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Komentáře