Čím nahradit prášek do pečiva? Rady pro snadné pečení
Prášek do pečiva, neboli kypřicí prášek, je kypřidlo, které uvolňováním bublinek oxidu uhličitého zvětšuje objem těsta a činí ho lehkým a nadýchaným. Prášek okamžitě reaguje s kapalinami v těstě, proto se spolu s moukou přidává až nakonec.
Některé moučníky nebo pečivo se bez kypřicího prášku neobejdou. Může se stát, že ho zapomeneme koupit a proto musíme experimentovat a prášek do pečiva nahradit jinými ingrediencemi. Poradíme vám, jak na to.
Čím nahradit kypřicí prášek
Můžeme použít sodu, droždí nebo si prášek vyrobit sami:
- Připravíme si kyselinu citrónovou a sodu, které smícháme se škrobem (pohlcuje vlhkost) a uchováváme v chladu.
- Také z jednoho dílů sody a dvou dílů vinného kamene připravíme prášek do pečiva, který uchováme ve vzduchotěsné nádobce.
- Přidáním perlivé minerálky piškotové těsto nakypříme, ale musíme pracovat rychle. Nehodí se do tužších těst.
Náhražky prášku do pečiva můžete vyzkoušet při přípravě zakysaných lívanečků podle našeho videa - zaručeně se vám povedou:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 6 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak nahradit smetanu? Zvládnete to i bez ní. Prozradíme vám několik možností
Komentáře