Jak odblanit maso. Zkuste to podle videonávodu
Blána na masu má úkol chránit ho před poškozením a vysycháním. Ponechaná blána ale zbytečně prodlouží tepelnou úpravu a vadí při konzumaci. Proto maso odblaňujeme. Naše návodné video vám ukáže, jak na to, abychom s blánou neodřízli zbytečně velký kus masa.
Jak na odblanění masa
Potřebujete ostrý nůž. Blánu někde uprostřed uvolněte a přeřízněte. Pak držte nůž tak, aby ostří směřovalo od masa a plynulým pohybem nože a tahem za blánu s pomocí druhé ruky blánu odstraňte. Měla by vám v ruce zůstat opravdu jen blána bez masa. Asi se vám to nepovede hned poprvé a na celém kusu masa, ale cvik dělá mistra, takže po částech a dalšími pokusy maso zbavíte všeho nepotřebného.
Pokud vám na bláně přece jen zůstane nějaké maso, zkuste ho následně odškrábnout a použít jako mleté do nádivky nebo vývaru. Většinou se totiž jedná o velmi jemné maso, které by byla škoda vyhodit.
S odblaněným kusem masa si už jistě každý kuchař poradí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 10 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Odlehčená jídla občas vyhledáváme všichni. A není to jen kvůli hubnutí
Komentáře