Jak ohřát smažené řízky? Poradíme vám 3 možnosti, aby zůstaly měkké a křupavé
Obalený, osmažený a v lednici uchovaný řízek už není to, co má být. Jsou lidé, kteří mají studené řízky rádi a pochutnají si na nich třeba s chlebem. K obědu už ale ohřátý řízek tak chutný není - je gumový a opadává z něj trojobal.
Zbyla vám hromada řízků a rádi byste je snědli třeba další den? Jak ohřát řízky, aby byly jako čerstvé? Poradíme vám tři tipy na tepelnou úpravu, která zajistí, že řízky budou měkké a trojobal hezky křupavý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřát smažené řízky
Máme na výběr ze tří možností:
- V mikrovlnné troubě - maso se prohřeje, ale trojobal zvlhne, pokud ho přiklopíme poklopem. Pokud řízek ohříváme dlouho, bude maso gumové.
- V horkovzdušné troubě je nejvhodnější umístit řízky na mřížku nad plechem a prohřívat několik minut. Musíme hlídat, aby se trojobal nespálil.
- Na pánvi se řízek ohřívá rychlým osmažením, ale jen v malém množství tuku, protože jednu porci tuku už získal první tepelnou úpravou.
Podle našeho videa můžete připravit řízky se sýrovým trojobalem, které jsou pečené v troubě, nikoliv smažené na pánvi:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 4 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 17 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Osvědčené rady, jak na nejlepší řízky: Záleží na stáří strouhanky i druhu tuku na smažení
Komentáře