Domácí bramborové krokety jsou chutnější než kupované. Vyzkoušejte je podle videa
Krokety jsou velmi oblíbená příloha nejen u dětí. Snadno si je můžete připravit i doma, a to z pečených brambor. Tyto jsou navíc vylepšené parmezánem a slaninou, takže jsou mnohem chutnější než ty kupované.
Krokety jsou oblíbenou smaženou přílohou z brambor. Jejich příprava není složitá ani časově náročná a potřebovat budete jen několik surovin – brambory, česnek, rozmarýn, sůl, mouku, slaninu, parmezán a olej (množství najdete zde). Výsledek je tak dobrý, že už není třeba krokety doplňovat kečupem či majonézou.
Příprava bramborových kroket
Nejprve budete potřebovat brambory. Ostatní suroviny si můžete nachystat, než se brambory upečou.
- Syrové brambory propíchejte vidličkou a dejte upéct do trouby. Po upečení je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- K nastrouhaným bramborám přidejte česnek, nakrájenou opečenou slaninu, nasekaný rozmarýn, sůl a hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
- Z těsta vytvořte kuličky o velikosti kroket a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova.
- Hotové krokety zasypte parmezánem a můžete přidat i slaninu.
Krokety jsou skvělá svačina nebo pohoštění pro vaše hosty.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 16 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Komentáře