Slanina neboli špek. Malý kousek vepřového sádla, který dokáže velké zázraky
Když se řekne slanina, možná vám vytane na mysl pravá anglická snídaně, která je díky opečené slanině skutečně vydatná. Slaninu neboli špek budete potřebovat ke špikování masa, při výrobě masových rolád nebo třeba jako doplnění plněných bramborových knedlíků.
Výroba slaniny
Slanina se vyrábí z vepřového bůčku, hřbetu nebo kýty. Maso se na několik týdnů naloží do soli, která z něj vytáhne šťávu a zároveň ho zakonzervuje. Poté se slanina může ještě vyudit.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 1 hodinou
Citrusový džem
Přidáno před 4 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vaří láska? Vojta a Betty z loňského MasterChefa jsou stále spolu a v rozhovoru přiznali, komu z nich to jde u plotny líp
Polévky podle horoskopu: Býk si smlsne na krémové dýňové, Panny ocení bramboračku a Lvi italskou minestrone
Luxusní domácí vaječňák podle Žufánka: Český lihovarník prozradil svůj osobní recept!