Připravte si plněný snídaňový croissant: Ukážeme vám jednoduchý videopostup
Kdo by neměl rád lahodný a křehký croissant? Původem pochází z Francie a vyrábí se z plundrového kynutého těsta, které se překládá s máslem. Připravte si rychlou snídani a naplňte si lahodný croissant podle našeho videoreceptu.
Název croissant znamená francouzsky půlměsíc, proto se tvaruje do zahnutého tvaru. Máslové těsto se několikrát překládá a válí, aby získalo svoji křehkost a plátkovou konzistenci. Máme pro vás skvělý tip, jak si toto křehké a lahodné pečivo naplnit a vyrobit z něj dokonalou snídani.
Mohlo by vás zajímat
Jednoduchý návod na plněný croissant
Vyzkoušejte to spolu s námi:
- Na pánvi osmažíme slaninu z obou dvou stran.
- Ze dvou vajec připravíme na pánvi míchaná vajíčka, která osolíme a opepříme.
- Hotová míchaná vajíčka posypeme sýrem.
- Rozpustíme kousek másla a opečeme na něm croissanty dozlatova.
- Na spodní croissant naneseme dresink, přidáme vejce a slaninu.
- Na závěr přidáme na plátky nakrájené avokádo a zakápneme dresinkem.
- Dáme druhou půlku croissantu a máme hotovo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 8 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 10 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 13 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 14 hodinami
Komentáře