Jak připravit trubičky? Hlavně správně namotat těsto na kovové formičky
Duté trubičky se připravují namotáním lineckého, listového, ořechového nebo nepečeného těsta na kovové trubičky, na kterých se i pečou. Po upečení a sejmutí z formiček je plníme a jejich konce máčíme v čokoládě.
Trubičky jsou vhodné k naplnění krémem, bílkovým sněhem, pomazánkami nebo tvarohem. Správné namotání těsta na kovové formičky je velice důležité. Poradíme vám, jaký postup při přípravě použijeme, aby se trubičky během pečení nerozmotaly.
Jak namotat těsto na trubičky
Máme čtyři možnosti postupu.
- Rozválené těsto nakrájíme na proužky, které namotáme na trubičku.
- Z těsta vytvoříme váleček, kterým omotáme trubičku a poválíme ji po stole.
- Těsto pokrájíme na čtverce, obalíme trubičky a pečeme spojem dolů.
- Trubičku položíme na čtverec těsta do úhlopříčky a konce zmáčkneme.
Pokud chceme, aby se trubičky při pečení nerozmotaly, potřeme spoje bílkem nebo rozšlehaným vajíčkem. Musíme dbát na to, aby těsto nepřesáhlo přes okraj kovové trubičky, bylo by pak nesnadné je sundat. Konce trubičky namáčíme do rozpuštěné čokolády ještě před plněním.
Podívejte se na videorecept na oblíbené medové trubičky:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Jak připravit tvarohové či jogurtové koblížky. Chutnají báječně i bez kynutí
Komentáře