Jak a z čeho připravit zeleninový relish. Objevte osvědčený způsob využití a konzervace přebytků ze zahrady
Pikantní zeleninovou směs relish si můžeme doma jednoduše připravit. Potřebovat budeme hodně zeleniny, ocet, cukr a pepř. Poradíme, jak postupovat.
Pro přípravu relishe se používá například cuketa, cibule, okurky a rajčata. Nakrájená zelenina se dusí na mírném plameni a svoji výraznou chuť získává přidáním octa, cukru a cayenského pepře. Ozvláštnit chuť můžeme použitím dalšího koření jako kari či mleté papriky. Vhodný je i česnek, chilli papričky a hořčičné semínko.
Jak uchovat relish
Relish je hotový, když už se vypaří většina tekutiny a vařečka za sebou nechává viditelnou stopu. Po tepelném zpracování se směs uzavře do skleniček. Někdy se doporučuje, pro delší trvanlivost směsi, skleničky otočit dnem vzhůru, případně můžeme sklenice ještě zavařit. Po otevření směs uchováváme v lednici a spotřebujeme do několika dnů.
Další způsoby, jak sterilovat zeleninu, najdete v tomto článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
Jak správně uvařit zelí, aby bylo chutné a zachovalo si blahodárné účinky. Poradíme, jak na to
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře
22. 11. 2022 15:13